Ana SayfaEkonomiKaraca Yurtdışında da Etkili Olmak İstiyor

Karaca Yurtdışında da Etkili Olmak İstiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

1917 yılında kurularak o günden beri geniş pazar ağına ulaşan tekstil markası Karaca Türkiye’de 100’üncü yılın kutlamaya hazırlanıyor. Marka, yurtdışında da büyük kapasiteli pazar ağlarına ulaşmak istiyor.  

1917 yılında kurularak eski sahibi Hayrettin Karaca tarafından ülke genelinde tanınırlığı büyük derecede artırılmaya çalışılmıştı. Daha sonra 2005 yılında Narin Tekstil Grubu tarafından satın alınmıştı.  

Türkiye genelinde 110 mağaza ile hizmet veren Karaca’nın İcra Kurulu Başkanı Cüneyt Güneş: ” Markayı daha önce Tekfen Grubu’ndan satın aldıktan sonra ülke genelinde büyüme oranımız kat ve kat artış gösterdi. Ülkede oldukça popüler bir marka haline geldik. 110 mağaza ile geniş bir pazar ağımız mevcut. Boyner ile yapılan anlaşmalarla da toplamda 85 adet kornerimiz var.  

Yeni plan ve projelerimiz mevcut fakat ülkedeki konjonktürden dolayı daha dikkatli adımlar atmak istiyoruz. Yurt içinde yakalanan pazar ağını yurt dışında  da edinmek için çalışmalar yapıyoruz. İtalyan tasarımcılarla birlikte bir yıl içerisinde 2 milyondan fazla üretim gerçekleştiriyoruz.  

Şu anda yurt dışında 10 mağazamız mevcut. Bunlar Kıbrıs, Azerbaycan, Norveç ve Güney Afrika ülkelerinde bulunuyor. İran ile de görüşmelerimiz mevcuttu. Artık anlaşmalar yapıldı ve beş yıl içinde İran’da 20 adet mağaza açmayı planladık. İlk mağaza bu ay içerisinde açılacak. Başta Kosova, Sırbistan gibi bir çok ülkeden de teklifler geliyor. Buralara da yavaş yavaş ulaşarak pazar ağımızı genişleteceğiz. ” dedi. 

Kadınlara daha da önem vereceğiz 

1970’li dönem içerisinde eski sahibi Hayrettin Karaca yönetimindeki marka dünya genelinde bir çok ülkede satış gerçekleştiriyordu. O zamanlar Türkiye’de üretilerek 5 kıta üzerinde satışı gerçekleştirilen ürünlerden bir tanesi olmuştu. Şu anda eski günlerini arasa da bir an önce o günlere dönmenin çalışmalarını yapıyor. 

Cüneyt Güneş: ” Türkiye’de bir çok mağaza açmayı daha planlıyoruz. Fakat bizim için asıl önemli olan nicelikten ziyade niteliktir. Nitelik bakımından ne kadar büyüme ve gelişme gösterirsek o kadar başarılı olmuşuz diyebiliriz. Mağaza açarak büyüme kaydedilmez. Türkiye’deki sektörlerin bir çoğunda bu konuda sorun var. Niteliğe önem veren marka sayısı az. Gelişmek istiyorsak nicelikten daha çok niteliğe önem vermeliyiz. İşi kurallarına göre yapmalıyız. ” dedi. 

Daha çok erkek ağırlıklı bir marka olduklarını fakat kadınlarında hiç azımsanmayacak kadar bir iddialı konumları olduğunu dile getiren Güneş sözlerine şunları da ekledi: ” Kadınlara markamızı daha iyi tanıtmalı ve anlatmalıyız diye düşünüyoruz. Son yıllardaki politikamızla kadınlara daha da önem vermeye çalışıyoruz. Karaca’nın çok eski yıllarına bakarsanız kadın kitlesinin büyük yer bulduğunu göreceksiniz. Geçmişten gelen kadın köklere sahibiz. Kadınlara yönelik yatırımlarda artışa gideceğiz. 110 mağazamızın yüzde 70’inde kadın erkek ürünleri karışık olarak satılırken kalan yüzde 30’luk orana sahip mağazalarımızda sadece erkek ürünleri satılmaktadır. Bu sebeple erkek ağırlıklı olarak bilinen bir markayız. Bu düşünceyi ortadan kaldırmaya çalışmalıyız.  

Toss markası ile de anlaşmalar yaparak genç erkek giyim ürünlerini de satmaya başladık. Bu sektöre de hızlı giriş yaparak oldukça başarılı bir grafik çiziyoruz. 

Kar oranları ciddi düzeyde arttı 

Cüney Güneş: ” 2016 yılı hedefimiz daha önce Türkiye’deki ilk 500 firma arasına girebilmekti. Fakat ülkede yaşanan sıkıntılar bizleri derinden etkiledi. Fakat yaşanan bu talihsizliklere rağmen karımız geçen seneye oranla ciddi düzeyde artış yaptı. 2017 yılında 260 milyon liralık ciro yapma hedeflerimiz mevcut. 2016 sonuna kadar da bu değere yakın bir ciro yaparak yeni yıla girmek istiyoruz. ” 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.