Ana SayfaEkonomiSon Üç Yılda Kadın Esnaf Sayısında Artış Görüldü

Son Üç Yılda Kadın Esnaf Sayısında Artış Görüldü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yapmış olduğu açıklamalarda kadın esnaf sayısı hakkında bilgiler verdi. Geçtiğimiz son üç yıl içinde esnaf kadın sayısında yüzde 30 oranında artış gözlemlendi. Toplamda 189 bin 337 olan kadın esnaf sayısı 248 bin 331 kişiye kadar ulaştı. Başkan Palandöken bu artışın yeterli bir oran olmadığını belirterek daha fazla artış için çalışmaların yapılması ve bu yolda teşviklerin artırılması gerektiğini dile getirdi. 

Palandöken: ” 2013 yılında resmi olarak kayıtlı 189 bin 337 adet kadın esnaf ve sanatkar vardı. Şimdi ise üç yıl içerisinde yüzde 30,7 oranında artış ile 248 bin 331 adet kadın esnaf ve sanatkarımız var. Toplam kadın erkek esnaf sayımız ise 1 bin 663 bin 894 olarak resmi kayıtlarda yer alıyor. Üç yıl içerisinde her ne kadar yüzde 30 oranında kadın esnaflarımızın sayısında artış görülse de, toplam esnaflar içindeki payları yüzde 14,9 oranında. Bu oranı biz düşük olarak görüyoruz. Kadın esnaf sayısının çok daha büyük sayılara ulaşması gerekiyor. Bunun içinde başta devletimiz olmak üzere teşvik ve desteklerini artırmalıdır. ” dedi. 

Kadın esnaflar en çok bakkallık, bayilik ve büfecilik sektörünü tercih ediyor 

Kadın esnaf ve sanatkarların sektörler arasında en fazla bakkallık, bayilik ve büfecilik mesleklerini tercih ettikleri ortaya çıktı. Bu sektörlerde 33 bin 177 adet kadın esnaf çalışıyor. Bu sektörlerin ardından en fazla tercih edilen ikinci sektör ise kuaförlük oldu. Toplamda 22 bin 385 kadın esnaf bu sektörde çalışma yapıyor.  

Kadın girişimcilere sıfır faizli kredi verilmeli

Bendevi Palandöken: ” Biz geçmişte de günümüzde de her zaman ülke içerisinde hangi sektör olursa olsun bu yolda çalışmalar yapan bütün kadınların destekledik. Bundan sonrada hız kesmeden devam edeceğiz. 

 Kadın esnaflarımızın sayısında son yıllarda sürekli artış göstermesi bizi oldukça memnun ediyor. TESK olarak bizler bir çok uygulama ile kadın girişimcilere destek veriyoruz. Özellikle KOSGEB’in Girişimcilik Sertifikasının verildiği eğitimlere yüzde 55 oranında kadın girişimciler için katkı desteği yaptık. Sürekli olarak başta bankalar olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşla görüşmeler yapıyoruz. Kadın girişimcilerin daha fazla desteklenmesi için her türlü adımı atmaya çalışıyoruz. Fakat bizim yapmış olduğumuz bu çalışmalar yeterli değil. Devletimiz de destek ve teşvik çalışmalarını artırarak kadın esnaf ve sanatkar sayısının daha büyük oranlarda artışında etkili olmalıdır. Kadın girişimcilere hibe desteklerinin yanı sıra sıfır faizli kredi imkanları da sunulmalı.  ” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.