Ana SayfaEkonomiOtomotiv Sektörü Avrupa’da Şaha Kalktı

Otomotiv Sektörü Avrupa’da Şaha Kalktı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otomotiv pazarı yükselişini tüm dünyada devam ettirmekte. Her yıl bir önceki yıla göre daha da iyi performans sergileyen otomotiv sektöründe öncü kıta birçok alanda olduğu gibi yine Avrupa. Avrupa. Otomotiv pazarında 2016 yılının ocak-eylül döneminde Avrupa’da 11 milyon 607 bin 266 adet araç satıldı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından açıklanan rapora göre, Avrupa kıtasının tamamında otomobil pazarı 2016 yılı ocak-eylül döneminde, 2015 yılı aynı döneme göre ortalama yüzde 7,7 oranında artış gösterdi. Bu dönemde Avrupa Birliği ve Avrupa Gümrük Birliği Ülkeleri’nin tamamında toplam 11 milyon 607 bin 266 adet araç satışı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde gerçekleştirilen araç satış rakamı ise 10 milyon 776 bin 740 olarak yine Otomotiv Distribütörleri Derneği raporunda yerini almıştı. Avrupa ortalamasında büyük bir sıçrayış gösteren otomotiv sektörünün spesifik bazda daraldığı ülkeler de yok değil.

Hollanda Daraldı, İsviçre Çevreci              

Ülke bazında incelendiğinde otomotiv pazarı Hollanda’da yüzde 5,2 daralma gösterdi. Hollanda kaydettiği 5,2’lik daralma oranıyla bu alanda Avrupa’da başı çekti. Sektörün daralma gösterdiği bir diğer ülkeyse İsviçre. Baltık ülkesi İsviçre, Hollanda’nın ardından daralmada Avrupa genelinde 2.sırayı aldı. Gösterdiği 3,1’lik negatif performansı İsviçre’nin yürüttüğü “çevre bilinci” kampanyalarına bağlayan sektör temsilcileri ağırlıkta.

İzlanda Rekor Kırdı, Bizde Durum Negatif

Otomotiv sektörü tüm Avrupa genelinde sadece iki ülkede nispi azalışlar gösterirken, pazarın genişlediği ülkelerdeki artış ise şaşırttı. Satışlarını en çok artıran ülke yüzde 37,6 ile İzlanda oldu. Bu artış İzlanda tarihi için rekor olarak nitelendirildi. İzlanda’yı yüzde 25,6 ile Macaristan ve yüzde 23 ile Letonya takip etti.

Aynı dönemde Türkiye; yüzde 2,3 azalış ile İsviçre’nin ardından en çok daralma gösteren 3.ülke konumunda. Genel toplamda ise ülkemiz bu dönemde Avrupa otomobil satışları sıralamasında 6’ıncı sırayı elde etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.