Ana SayfaEkonomiTürk Telekom El Mi Değiştiriyor?

Türk Telekom El Mi Değiştiriyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de telekom sektörünün öncü kuruluşlarından olan Türk Telekom özelleştirilmesinin ardından ilk ciddi kriziyle yüz-yüze geldi. Türk Telekom özelleştirme ihalesinde 2005 yılında en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazanan “Oger Telecom LTD” konsorsiyumunun ortaklarından Saudi Oger yaşadığı kriz sonucunda şirketlerini satmak amacıyla Suudilerle masaya oturdu.

Türk Telekom’da FETÖ Operasyonları Dalgası

Ülkemizde son yıllarda gerçekleşen FETÖ Operasyonlarından etkilenen şirketler arasında Türk Telekom’da yerini aldı. Şirketin üst düzey yönetim kademesinin değişmesiyle sonuçlanan operasyonlar neticesinde başta şirket CEO’su Erkan Akdemir ve bazı üst düzey bürokratlar gözaltına alınılıp serbest bırakıldıktan sonra istifa ederek şirket bünyesinden ayrıldılar. Bunun akabinde göreve gelen Rami Aslan ise şirkette 3 yılını CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak doldurduktan sonra görevinden ayrıldı.  Rami Aslan’ın görevinden ayrılmasının ardından yerine Türk Telekom’un özelleştirilmesi sonrası CEO olarak göreve başlayan Paul Doany tekrar geldi.

Hariri Ailesi Zor Durumda

Refik Hariri’nin ailesine ait olan Saudi Oger bir süredir zor zamanlar geçirmekte. Suudi Arabistan’daki inşaat sektörünün gerileyen petrol fiyatlarından dolayı daralması nedeniyle Hariri Ailesi’nin sahibi olduğu inşaat şirketi zarar etti. Bu zarar nedeniyle Saudi Oger LTD iflasın eşiğine kadar geldi. Bu durumdan çıkmak için çare yolları arayan Hariri Ailesi’nin önünde çok da bir seçenek bulunmuyor. Ailenin elinde bulunan en önemli maddi varlık olarak gösterilen Türk Telekom’un satışı ilk akla gelen seçenek. Zaten Saudi Oger Türk Telekom’un özelleştirmesi için Türkiye’ye ödemesi gereken 4,5 milyar Türk Lirasını da bankalardan kredi olarak sağlamıştı. Zor durumdaki aile şu anda aldığı kredinin taksitlerini de ödeyemez konumda.

Suudilere Satış Gündemde

Türk Telekom’un yüzde 50’sine sahip olan Hariri ailesinin içinde bulunduğu krizden kurtulabilmesi için şirketin yarısını Suudilere satacağı gündemde. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yeni ortağı Suudiler olacak. Zira Türk Telekom’un şu andaki sermaye yapısında şirketin yarısı Saudi Oger LTD’de iken, yüzde 35’i Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde ve yüzde 15’i ise halka arz edilmiş konumda.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.