Ana SayfaGündemBankalar EYT’liler için Yarışıyor: EYT Destek Kredisi Hazırlandı!

Bankalar EYT’liler için Yarışıyor: EYT Destek Kredisi Hazırlandı!

EYT’lilerin maaş almaya başlayacakları tarih yaklaştıkça bankalar arasındaki rekabet ortamı kızıştı. Bazı bankalar prim günü yetmeyip borçlanacak olanlar için ETY Destek Kredisi hazırlarken, bazı bankalarsa promosyon kampanyaları hazırladı.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Neredeyse 2,5 milyon insanın EYT’den faydalanarak emekli olması, bankalardaki rekabet ortamını artırdı. Bir yandan EYT’liler için maaş promosyon yarışına giren bankalar, bir yandan da prim gün sayısı yetmeyip borçlanacak olanlar için EYT Destek Kredisi hazırlamaya başladı.

Daha öncesinde emekli maaşlarına zam yapıldığı süreçlerde promosyon yarışı yapan bankalar, şimdilerde EYT’liler için çeşitli kampanyalar hazırlıyor. EYT’lilerin maaş almaya başlayacakları Nisan, Mayıs aylarının yaklaşmasıyla beraber bankaların da promosyon vaatleri artış gösterdi.

Bankaların EYT Promosyonlarından Nasıl Faydalanılacak?

Bankaların EYT Promosyonlarından Nasıl Faydalanılacak?
Bankaların EYT Promosyonlarından Nasıl Faydalanılacak?

Bankalar, EYT ile emekli olacaklara maaş miktarına göre 3.500 TL ile 10.000 TL arasında promosyon ödeme vaadinde bulunuyor. Peki, emekliler bu EYT promosyonlarından nasıl faydalanacak?

Bankaların sunduğu yüksek promosyonlardan faydalanabilmek için SGK formu ya da e-devlet üzerinden maaş almak istedikleri bankayı tercih edebiliyor. Çalışmak istedikleri bankaya 3 yıllık taahhüt veren EYT’liler, bu sayede bankanın promosyon kampanyalarından faydalanabiliyor.

EYT Destek Kredisi Nedir? Kimler Faydalanabilir?

Bankaların ilk defa uygulamaya soktuğu EYT Destek Kredisi birçok emekli adayı açısından bir soru işareti. Prim gün eksiği olanlar, doğum ve askerlik borçlanmasıyla beraber eksik günlerini tamamlama şansına sahip olurken, bu sayede EYT kapsamında emekli olabiliyorlar. 2023 yılında asgari ücretle beraber borçlanma oranlarında da ciddi bir artış yaşandı. Bankalarsa bu durumu fırsata çevirip uygun koşullar altında kredi vermeye başladı. EYT Destek Kredisi adı altında verilen bu kredilerin limitiyse 50 bin TL ila 125 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Borçlanarak emekli olmak isteyenlerin EYT kredisinden faydalanabilmek için prim gün sayısı ve sigorta başlangıç tarihini gösteren SGK tescil ve hizmet dökümü, SGK prim borcu yazısı, gelir belgesi gibi belgelerle bankaya müracaat etmesi gerekiyor.

Bu kapsamda emekli olmak için prim gün sayısı yetmeyen kadın çalışan, bir çocuk için borçlanmak istediğinde 720 gün üzerinden SGK’ya ödemesi gereken prim miktarı 76 bin TL. Bu durumda 12 ay vadeyle EYT kredisi kullanmak isteyen kadının bankaya ödemesi gereken aylık tutar 7 bin 168 TL olacak. Bu hesaplama askerlik borçlanmasıyla emekli olmak isteyenler için de geçerli olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.