Ana SayfaGündemAsgari Ücrete Ara Zam Yapılacak mı? Bakan Bilgin Açıkladı!

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak mı? Bakan Bilgin Açıkladı!

Emekli maaşına uygulanan 2 bin TL’lik zammın ardından asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. İşte Bakan Bilgin’in konuya ilişkin açıklamaları…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emekli maaşına yapılan 2 bin TL’lik zammın ardından gözler asgari ücrete ara zam kararına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin konuyla alakalı önemli bir açıklamada bulundu. İşte en son Ocak 2023 döneminde zam yapılan asgari ücretle alakalı ara zam beklentilerinin ardından son durum…

Asgari Ücrete En Son 2023 Ocak Döneminde Zam Uygulandı

Asgari Ücrete En Son 2023 Ocak Döneminde Zam Uygulandı
Asgari Ücrete En Son 2023 Ocak Döneminde Zam Uygulandı

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL iken 7 bin 500 TL’ye çıkarılması kararının ardından asgari ücrete ara zam uygulaması yeniden gündeme geldi. 2023 Ocak döneminde uygulanan %54,66 civarındaki zamla birlikte asgari ücret 8 bin 506 TL’yi bulmuştu. Uygulanan bu yeni zamla beraber asgari ücret ve emekli maaşları arasındaki fark azaldı. Dolayısıyla asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağıysa merak konusu oldu. Dün (28 Mart Salı) akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konuya ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

Asgari Ücrete Ara Zam Uygulanacak mı?

Ara Zam Uygulanacak mı?
Ara Zam Uygulanacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün akşam saatlerinde önemli bir açıklamada bulundu. Asgari ücret için uygulanacak olan zam konusunda temmuz ayına dikkat çeken Bakan Bilgin, “Asgari ücrete zam Temmuz’da” ifadesini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 asgari ücret açıklamasında ara zam konusuna da değinmiş, gerekli görülmesi halinde ara dönemde de zam yapabileceklerini dile getirmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ise daha önce yapmış olduğu açıklamasında ara zammı beklemediklerini ancak olağanüstü bir durum olması durumunda düşünülebileceğini söylemişti. Asgari ücret için ara zam gelmeyeceğini ve enflasyonun %20’lere kadar gerilediği bir ortamın mevcut olduğundan da bahsetmişti.

Bakan Bilgin son açıklamasında asgari ücret için ara zammın temmuz ayında yapılabileceğine işaret etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.