Ana SayfaEkonomiİşsizlikte Temmuz Rakamları Açıklandı

İşsizlikte Temmuz Rakamları Açıklandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Temmuz ayı işsizlik rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu daha önce duyurduğu ön görüsünde Temmuz ayında işsizliğin yüzde10,5 ile yüzde 11 bandında gerçekleşeceği tahmininde bulunmuştu.

Bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan “işgücü istatistikleri” raporunda kurumun daha önce duyurduğu beklentilerinin tam olarak gerçekleştiği görüldü. İşsizlik oranı temmuz ayında beklenti bandında yüzde 10,7 seviyesinde ölçüldü. İstihdam oranı ise aynı dönemde yüzde 47 olarak gerçekleşti ve beklentileri karşıladı.

Tarım Dışı İşsizlik Arttı

Temmuz ayında tarım dışı işsizlik 1 puanlık artış göstererek yüzde 13 düzeyinde gerçekleşti. Tarımdan arındırılmış işsizlik oranlarının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi ise ekonomi çevreleri tarafından dikkat çekici unsur olarak gösterildi. Bu artışın belki az olarak algılanabileceğini bildiren uzmanlar; yaz dönemi olmasına rağmen 1 puanlık artış gerçekleşmesi uyarı niteliğinde dikkate değer bir veri olduğu konusunda fikir birliğine vardılar. Yine aynı dönemde genç nüfus işsizliği 1,5 puanlık artış ile yüzde 19,8 seviyesinde gerçekleşti. Genç işsizlerin Temmuz ayında da artış göstermesi ekonomi çevrelerince “üzüntü verici” olarak nitelendirildi. İşgücüne katılım oranı temmuzda 0,3 puan artış göstererek yüzde 52,7 olurken; istihdam seviyesinin iş gücüne katılım oranını dengeleyemediği gözlerden kaçmadı.

Genç İşsiz Ordusu Giderek Artıyor

Genç nüfusta işsizlik oranı Haziran ayında yüzde 10,2 olarak gerçekleşirken bu oranın Temmuz ayında da artarak devam etmesi Türkiye İstatistik Kurumu raporlarından öne çıkan ayrıntı oldu. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2016 yılı Haziran ayında 2015 yılının aynı dönemine göre 247 bin kişi daha artarak 3 milyon 127 bin kişiyi bulmuştu. Temmuz ayındaki artışla bu rakam 3,5 milyon kişi seviyesinde gerçekleşti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.