Ana SayfaEkonomiAltın Fiyatı Son 13 Ayın Zirvesinde!

Altın Fiyatı Son 13 Ayın Zirvesinde!

Altın fiyatı yükseliş göstermeye devam ediyor. ABD’nin zayıf ekonomik verilerinin ardından 2 bin dolar bandını aşan altının ons fiyatı rekor seviyeye doğru emin adımlar atıyor.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünya üzerindeki en kıymetli madenlerden olan altının ons fiyatı 2 bin 32 dolara ulaşarak son 13 ayın zirvesini gördü. ABD’nin zayıf ekonomik verilerinin ardından yükseliş gösteren altın fiyatı 2020 yılında yakaladığı 2 bin 72 dolarlık rekor seviyeye yaklaştı.

Analistler, zayıf ekonomik verilerle beraber bankacılık krizi ve merkez bankalarının parasal sıkılaştırmasının reel ekonomi konusundaki negatif etkisinin de altın fiyatlarının yükselmesine yol açtığını ifade etti.

Altın Fiyatı Rekor Testine Girebilir

Altın Fiyatı Rekor Testine Girebilir
Altın Fiyatı Rekor Testine Girebilir

Bu haftanın verilerine göre hesaplanan dolar endeksi %1,5 civarında düşüş gösterirdi. Analistler ise altının, özellikle doların değer kaybetmesi sebebiyle faizsiz bir yatırım aracı olarak bu durumdan yararlandığını ifade etti.

Diğer yandan analistler, altın fiyatının cuma günü açıklanması beklenen ABD tarım dışı istihdam verilerinin zayıf gelmesi durumunda ve Paskalya Tatili sebebiyle aynı gün kapalı olacak piyasalarda işlem hacminin zayıflayacak olmasından kaynaklı olarak rekor seviyeleri test edebileceğini de belirtti.

Tarihinin En Yüksek Seviyesine Ulaşabilir

Altının ons fiyatında 2 bin 50 dolar seviyesini direnç seviyesi olarak tanımlayan analistler, bu seviyenin aşılması durumunda altının tarihindeki en yüksek seviyeyi test edebileceğini aktardı.

ABD’de, dün (5 Nisan) Mayıs 2021 döneminden beri ilk defa 10 milyonun altına gerileyen JOLTS Açık İş Sayısı verisini sonrasında bugün de özel sektör istihdam verilerinde beklenen seviyenin altında seyretti.

Tüm bunların dışında ADP Araştırma Enstitüsü tarafından elde edilen verilere, ülkedeki özel istihdamı, geçtiğimiz ay (mart) 145 bin kişiyle beklentilerin altında kalmıştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.