Ana SayfaGündemTCMB Bankalara Deprem Bölgesi için Talimat Verdi!

TCMB Bankalara Deprem Bölgesi için Talimat Verdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), yurt dışından deprem bölgesine sağlanacak fonlara kolaylık sunabilmek için Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası’nda kotasyon yöntemiyle ve 1 hafta vadeyle yapılan işlemlerin, fonların kullandırılmasında aracı olacak bankalarla daha uzun vadeli olarak gerçekleştirilebileceğini ifade etti.  

Elde edilen bilgilere göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), bankalara deprem bölgesiyle alakalı Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası işlemlerine yönelik vade konusunda talimat mektubu gönderdi.

TCMB, Deprem Fonları için Bankalara Talimat Mektubu Gönderdi

TCMB, Deprem Fonları için Bankalara Talimat Mektubu Gönderdi
TCMB, Deprem Fonları için Bankalara Talimat Mektubu Gönderdi

Bu mektuba göre 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ardından uluslararası kalkınma ve yatırım bankalarının sunacak oldukları acil destek fonların deprem bölgesinde kullanılabilmesini kolaylaştırılması amacıyla kotasyon yöntemi ve 1 haftalık vadeyle gerçekleştirilen işlemlerin vadelerinin uzatılmasına uygun olacağı ifade edildi.

Talimat mektubunda kotasyon yöntemiyle yapılacak uzun vadeli swap işlemlerine yönelik uygulama ve esasların da yer aldı. Bununla beraber işlemlerin yalnızca döviz piyasalarında işlem yapmaya yetkili ve bahsi geçen fonların kullanılmasına aracılık edecek bankalarla gerçekleştirileceği belirtildi. Bankaların işlem taleplerini gerçekleştirmeden önce Döviz Piyasaları Müdürlüğü’ne ileteceği ifade edilen mektupta, ayrıca işlemlerin kotasyon yöntemiyle ve ABD Doları/Euro karşılığı TL cinsinden ve valörde döviz karşılığı satışı olarak gerçekleştirileceği de belirtildi.

Tüm bunların dışında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) talimat mektubunda, işlemlere yönelik bilgilerin işlemin yapılacağı günlerde saat 10.00’da PVDS üzerinden DV013 sayfasında duyurulacağı bilgisine de yer verildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.