Ana SayfaGündemKamu İşçisi Zam Teklifi Sunuldu: Son Durum Ne?  

Kamu İşçisi Zam Teklifi Sunuldu: Son Durum Ne?  

Kamu işçisi zammı konusunda görüşmeler devam ediyor. Kamu çalışanlarının toplu sözleşmedeki zam oranının ne kadar olacağı merak konusu olurken, yetkililer tarafından konuyla alakalı açıklama yapıldı.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kamu işçileriyle işverenler arasındaki pazarlık ve zam oranı hakkında görüşmeler devam ediyor. Toplu iş sözleşmesi dahilinde hükümet tarafından ilk görüşmenin ardından 6 ay için %30 zam ve taban aylık ortalama konusunda da 11 bin 500 TL önermişti. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışan 700 bini aşkın işçinin yeni maaşının belirlenmesi için ikinci toplantı da gerçekleştirildi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay daha önce yaptığı açıklamasında kamu işçisi zam talebinin %45 ve 15 bin TL civarında olduğunu, işçinin kabul etmeyeceği bir rakamı imzalamayacaklarını belirtti.

Kamu İşçisi Zam Oranı Ne Kadar Oldu?

Kamu İşçisi Zam Oranı Ne Kadar Oldu?
Kamu İşçisi Zam Oranı Ne Kadar Oldu?

Yaşanan bu gelişmelerle beraber hükümetin kamu işçisi için uygulayacağı zam oranı için yeni bir yol haritası belirlendi. Peki, kamu işçisi zam oranı ne kadar oldu? İşte detaylar…

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümet tarafından kamu işçisi için sunulan yeni teklifin 12 bin TL tavan ücret ve 6 ay için %40 zam olduğunu ifade etti.

Gerçekleştirilen birinci görüşmenin ardından hükümetin sunduğu ilk teklif, ilk 6 aylık zaman dilimi için %30 zam ve aylık taban olarak 11 bin 500 TL olmuştu. Sunulan yeni teklifle beraber kamu işçisi zam oranı %10 oranında artırılırken tavan ücret 12 bin TL’ye çıkarıldı.

İkinci toplantının yapıldığı zam görüşmelerinde üçüncü toplantı ve alınan kararla alakalı henüz bir açıklama bulunmuyor. Bu süreçte hükümetin sunduğu teklif Türk-İş, kamu işçileri ve diğer sendikalar arasında değerlendirmeye alınacak. Önümüzdeki günlerde Türk-İş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yeniden bir araya geleceği düşünülüyor.

Köklü Bir Reform Gerektiği Düşünülüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yapmış olduğu açıklamasında, bu alandaki en önemli sorunun, toplu sözleşme ve kanunu, iş kanunu, sendika kanunu gibi konularda köklü bir reforma ihtiyaç duyulması olduğunu söyledi. Bununla alakalı hazırlıkları yaptıklarını, bir akademi kurulu oluşturduklarını söyleyen Bilgin, karşı tarafından bu alanda bazı çalışmalar yürüttüğünden haberi olduğunu, bu ortak çalışmayı beraber değerlendirerek önümüzdeki dönemde hayata geçireceklerini ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.