Ana SayfaGündemBakan Bilgin’den EYT Müjdesi: Geciken Maaşlar Birikmiş Olarak Alınacak!

Bakan Bilgin’den EYT Müjdesi: Geciken Maaşlar Birikmiş Olarak Alınacak!

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni EYT müjdesiyle gündeme geldi. Bakan Bilgin, EYT ile emekli olanların geciken maaşlarını birikmiş olarak alabileceğini belirtti.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT müjdesi verdi. Önemli açıklamalarda bulunan Bilgin, EYT konusunda ilk olarak deprem bölgesinde olanlara öncelik verdiklerini ifade ederek SGK personelinin önemli bir hazırlık yaptığından, gece-gündüz aralıksız çalıştığından bahsetti. Maaşı geciken emeklilerin endişe etmediğini ve onların parasını toplu bir şekilde alabileceğini de açıklamalarına ekledi.

EYT Müjdesi Sevindirdi: Toplu Ödeme Alabilecekler

EYT Müjdesi Sevindirdi: Toplu Ödeme Alabilecekler
EYT Müjdesi Sevindirdi: Toplu Ödeme Alabilecekler

Bakan Bilgin, söz konusu açıklamalarını katıldığı bir televizyon programında yaptı. EYT konusunda önceliğin deprem bölgesinden müracaat edenlere verildiğini ifade eden Bakan Bilgin, şimdiye dek neredeyse 1 milyon emeklinin ilk maaşını aldığını söyledi. Henüz maaş alamamış olanların da herhangi bir kaybı olmadığını, hak etme günleri ve pirim gün sayılarına göre işlemlerin sürdürüldüğünü aktardı. Bir ay içerisinde 20-30 bin kişiye emekli aylığı bağlandığını, bu sayının şimdilerde 120-130 bine çıkarıldığını, SGK personellerinin ciddi bir hazırlık yaptığını ve maaşı gecikenlerin ödemesini toplu olarak alabileceğini de açıklamalarına ekledi.

EYT müjdesinin dışında başvurulardaki yığılmadan bahseden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, onların hizmet birleştirmelerinin SGK tarafından yapıldığını, beklemede olan dosyaların değerlendirmeye alındığını belirtti. Uygun zamanda bu dosyalara dönüş yapılacağını, soruların en geç mayıs ayında cevap bulacağını söyledi. Ayrıca toplam başvurunun 1 milyon 700 bin civarında olduğunu, bazılarının gerekli şartları taşımadığını dolayısıyla diğer şartların değerlendirildiğini aktardı. Bu sürecin kısa sürece tamamlanacağını ve yakın zamanda dönüş sağlanacağını da anlattı.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.