Ana SayfaGündemÜcretsiz Doğalgaz için Tarih Verildi: 24 Nisan-31 Mayıs Arası Geçerli Olacak!

Ücretsiz Doğalgaz için Tarih Verildi: 24 Nisan-31 Mayıs Arası Geçerli Olacak!

Konut ve ibadethanelere verilecek ola ücretsiz doğalgaz için tarih verildi. Elde edilen bilgilere göre 24 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen doğalgaz tüketiminden ücret alınmayacak.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konutlar ve ibadethaneler için sağlanacak olan ücretsiz doğalgaz hizmetinin tarihi açıklandı. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre 24 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan doğalgaz tüketiminden ücret alınmayacak.

Ücretsiz Doğalgaz Uygulaması için Tarih Belli Oldu

Ücretsiz Doğalgaz Uygulaması için Tarih Belli Oldu
Ücretsiz Doğalgaz Uygulaması için Tarih Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyası kapsamında yapmış olduğu açıklamalarında ücretsiz doğalgaz uygulaması için tarih verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde ücretsiz doğalgaz kullanımı için bedelin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacağı ifade edildi.

Söz konusu kararnamede cemevi ve ibadethanelerden bahsedilirken, buna göre dağıtım firmalarından doğalgaz hizmeti alan konut, cemevi ve ibadethane aboneleri, 24 Nisan – 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında kullandıkları doğalgaz için herhangi bir bedel ödemeyecek.

Bununla beraber 1 Mayıs 2023 Pazartesi gününe kadarki döneme ilişkin kullanımlar sonucunda kesilecek olan faturalarda, 25 metreküplük kullanımın ücreti tahsil edilmeyecek.

Doğalgaz tüketimine ait sistem kullanım ücretleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Ön Ödemeli Sayaç Kullanıcıları da Faydalanacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPK) Başkanı Mustafa Yılmaz konuyla alakalı yazılı olarak açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamalarında bedava doğalgaz ve uygulanacak olan indirimle alakalı kimsenin tereddüt etmemesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, usul ve esasların belirlendiğini, dağıtım şirketlerine gerekli yazıların gönderildiğini belirtti. Hiçbir tüketicinin hakkının zayi olmayacağını, tahsil edilen faturaların da iptal edilerek vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.

Başkan Yılmaz açıklamalarında ayrıca ön ödemeli sayaç kullanıcılarının da bu olanaklardan faydalanacağını belirtti. Bu kapsamda kullanıcıların bir aylık tüketimi tespit edilerek bir sonraki ay aynı miktarda doğalgazın tüketicinin kartına ücretsiz olarak yükleneceğini de açıklamalarına ekledi.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.