Ana SayfaGündemMerkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Kaldı!

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Kaldı!

Piyasalarda merakla beklenen Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre politika faizinde değişiklik yapılmadı.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre politika faizi için herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı!

Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı!
Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından yapılan açıklamaya göre politika faizi olarak bilinen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında herhangi bir değişikliğe gidilmeyerek 8,5 oranında sabit tutuldu.

Piyasalar tarafından yakından takip edilen faiz kararı sonunda açıklandı.

Merkez Bankası (TCMB), mayıs ayı Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinin yüzde 8,5 olarak kalmasına karar verdi.

Ekonomistlerin Beklentisi Neydi?

Bu süreçte bazı araştırma kuruluşlarının anketlerine katılan ekonomistler, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,5 ile sabit kalmasını bekliyordu.

Şubat 2023 Döneminden Sonra Değişiklik Yapılmadı

Hatırlanacağı üzere Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Şubat 2023 döneminde faiz oranında 50 baz puanlık indirim yapılmasına karar vermişti. Mart ve Nisan 2023 dönemlerindeyse faiz oranında herhangi bir değişiklik yapmamıştı.

Merkez Bankası tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada Para Politikası Kurulu’nun (PPK) politika faizi olarak bilinen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,5 ile sabit kalmasına karar verdiği ifade edildi.

Diğer yandan açıklamada, yakın zamanda iktisadi faaliyetlere yönelik açıklanan verilerin tahmin edilenden iyi olmasına rağmen jeopolitik riskler ve faiz artışlarının etkisiyle gelişmiş ülkelerde resesyonların devam ettiği, banka iflaslarının yol açtığı finansal istikrarı tehdit eden koşulların oluştuğu ifade edildi. Ayrıca finansal piyasaların, merkez bankalarının faiz artırımı döngüsünde yakın zamanda sonlandıracağına yönelik beklentisini yansıttığı da belirtildi.

Açıklamada, TCMB’nin fiyat istikrarını sağlama amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü sinyaller görülene ve yüzde 5 hedefine ulaşana kadar bütün araçlarını kararlı bir şekilde kullanmaya devam edeceği de ifade edildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.