Ana SayfaEkonomiMobil Reklam Pastası Giderek Büyüyor!

Mobil Reklam Pastası Giderek Büyüyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Reklam sektörü liberal ekonomik düzende hayati öneme sahip. Öyle ki şirketler yatırım kalemlerinde en büyük payı reklamcılık için harcamaya başladılar. Yoğun rekabetin hakim olduğu ekonomik düzende bundan kaçınmak da mümkün görünmemekte.

Giderek artan rekabet ve çetin piyasa koşullarında reklamcılık da durmadan gelişerek değişmektedir. Klasik reklam anlayışı “mobil reklam” sahasına doğru evrilmektedir. Bu durumu yakinen takip eden şirketler de mobil reklam alanına devasa yatırımlar yapmaktalar.

2015 Yılı Mobil Reklam Yatırımı 40 Milyar Euro!

Değişen ve gelişen dünyamıza paralel olarak 2015 yılında mobil gösterim reklam yatırımları yaklaşık yüzde 100’lük bir artış gösterdi. Bu artışla birlikte mobil reklam yatırımları 20 milyar Euro’ya ulaşırken, mobil arama reklam yatırımları da 15 milyar Euro seviyesinde gerçekleşti.

Araştırma şirketlerinden açıklanan verilere göre küresel çapta mobil reklam yatırımları 2014 yılında 22 milyar Euro seviyesinde gerçekleşti. Mobil reklam yatırımları 2015 yılında yüzde 70 düzeyinde gerçekleşen artışla 38 milyar Euro’ya ulaştı. Bu artışta gün geçtikçe gelişen mobil odaklı tüketici dünyası ve gelişen pazarlama teknolojilerinin yoğun etkisi olduğu gözlemlendi.

Açıklanan rapora göre mobil gösterim oranı yüzde 95 düzeyinde gerçekleşen artışla en yüksek büyümeyi elde ederken, mobil arama reklam yatırımlarında ise artış oranı yüzde 55 seviyesinde kaldı. Gün geçtikçe büyük bir hızla globalleşen dünyada kullanıcı tercihleri de aynı hızla değişim ve gelişim göstermektedir. Bu duruma bağlı olarak operatörlerin sunduğu mesajlaşma servislerinden, aplikasyon bazlı mesajlaşma platformlarına kaymasıyla mesajlaşmadaki artış yüzde 20 oranını buldu.

Geçtiğimiz yıl mobil gösterim reklam yatırımları 19 milyar Euro ile mobil reklam yatırımlarının Yüzde 55’ini oluştururken, mobil arama yatırımları 16 milyar Euro ile tüm mobil reklam yatırımlarından yüzde 45 seviyesinde pay aldı. Mesajlaşma reklam yatırımları ise 2 milyar Euro ile yüzde 5 oranında pastadan pay almayı başardı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.