Ana SayfaEkonomiDevlete Borcu Olanlar Dikkat!

Devlete Borcu Olanlar Dikkat!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Bakanlar Kurulu tarafından devlete borcu olan vatandaşlara yönelik kolaylık sağlayıcı kararlar alındı. Özellikle Maliye Bakanlığı’na ve yerel yönetimlere vergi borcu olan vatandaşlar için bu durum müjde niteliği taşımaktadır.

Genel Sağlık Sigortası Borcunda Son Gün 2 Ocak 2017

Devlete olan vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşları büyük kolaylıklar beklemektedir. Vergi yapılandırmaları kapsamında devlet tarafından vatandaşların vergi borçlarının ana para haricindeki kısmı tahsil edilmeyecektir. Örneğin 2006 yılına ait vergi borcu bulunan kişi o zamandan beri işleyen on yıllık yasal faiz miktarını ödemekten kurtulacaktır. Vergi matrahının üzerine eklenen faiz yükünden kurtulan vatandaş sadece ana para ödemesi yapabilecektir.

Vatandaşa tanınan kolaylıklar bununla da bitmiyor. Ödeyeceği vergi ana parasını peşin ödemeyi tercih edeceklere indirim uygulanmaktayken, vergi borcunu taksitlendirerek ödemek de mümkün olmaktadır.

Özellikle bir çok kişinin muzdarip olduğu Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcunun da bu kapsamda olması önem arz etmektedir. Ayrıca bugüne kadar hiç gelir testine girmemiş vatandaşların 2 Ocak 2017 tarihine kadar gelir testine başvurma hakkı bulunuyor. Gelir testine başvurmadığı için GSS primleri tavan seviyeden hesaplanarak kendisine yansıtılan vatandaşlar, gelir testinden çıkacak sonuca göre 1 lira dahi ödemeden borçlarından kurtulma imkanına sahip olacaklar.

Yapılacak test sonucu belgelenebilir geliri olmadığı görülen vatandaşların geçmişe yönelik Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının tamamı silinecek. Geliri kendisine yansıtılan borcun altında tespit edilen vatandaşların ise prim borçları yeniden hesaplanarak tahakkuk ettirilecektir. Azalan genel sağlık sigortası prim borcu; diğer vergilerde olduğu gibi taksitlendirme yapılarak ödenebileceği gibi, peşin olarak indirimli miktar üzerinden de ödenebilecektir. Son başvuru tarihinin 2 Ocak olduğunu bir kez daha hatırlatmakta yarar var.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.