Ana SayfaEkonomiEn Düşük Memur Maaşı 25 Bin TL’yi Bulacak mı?

En Düşük Memur Maaşı 25 Bin TL’yi Bulacak mı?

Memur-Sen, en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılıp ek olarak yüzde 6+9 zam yapılmasını talep ediyor. Bu durumda memur maaşı en az 25 bin 300 TL’ye ulaşacak.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul en düşük memur maaşının temmuz ayında ilk olarak 22 bin TL’ye, sonrasında toplu sözleşme zamlarıyla beraber 25 bin 300 TL’ye çıkarılması gerektiğini belirtti. Tonbul, memur için yapılacak olan 100 TL’lik zammın aylık bağlama oranına kıyasla 65 ila 90 TL’nin de memur emeklilerine de yansıyacağını söyledi. Aynı zamanda 10 bin 463 TL olan en düşür bekar memur maaşının temmuz öncesinde 22 bin TL’ye çıkarılacağını, bu sayede iyileştirmenin yüzde 108 oranında olacağını da ekledi.

En Düşük Memur Maaşı 25 Bin 300 TL Olmalı

En Düşük Memur Maaşı 25 Bin 300 TL Olmalı
En Düşük Memur Maaşı 25 Bin 300 TL Olmalı

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Tonbul açıklamalarında ayrıca 22 bin TL’ye ek olarak temmuz-aralık dönemi adına ortalama yüzde 9 enflasyon farkının ekleneceğini, bu sayede 1 Temmuz itibariyle yeni memur maaşının 25 bin 300 TL’yi bulacağını söyledi. Tüm bu zamlarla birlikte temmuz ayında uygulanacak zam oranı toplamda yüzde 141.8 oranında gerçekleştirilmiş olacak.

Memur Emeklisi de Bu Zamlardan Faydalanacak

Konuyla alakalı olarak basında yer alan haberlere göre memur emeklileri de bu zamlardan aylık bağlama oranı doğrultusunda faydalanacak. Günümüzde aylık bağlama oranı yüzde 65 ila 90 arasında değişiklik gösteriyor. Bir memur için yüzde 141.8 oranında zam uygulanması durumunda memur emeklisi için uygulanacak zam oranı yüzde 92-127 arasında olacak. Böylelikle 10 bin lira aylık alan bir memur emeklisinin maaşını 19 bin 200 TL’ye, bazılarında ise 22 bin 700 TL’ye çıkacak.

Sözleşmeden Gelen Haklar İlave Edilecek mi?

Hacı Bayram Tonbul, en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılabilmesi için taban aylığa zam ya da ilave ödeme yapılması gerektiğini belirtti. 22 bin TL’nin üzerine sözleşme zammı ve enflasyon farkının ilave edilmeyeceğini söyleyen Memur-Sen Başkan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memur maaşlarına yapılacak olan zam sözünü hatırlatarak toplu sözleşmeden gelen hakların üzerine eklenmesi gerektiğini de belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.