Ana SayfaSigortaBireysel Emeklilikte Yeni Düzen: Zorunlu Kesinti!

Bireysel Emeklilikte Yeni Düzen: Zorunlu Kesinti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Milyonlarca çalışanın maaşına bir kesinti daha geliyor. “Otomatik BES” adı verilen uygulama vatandaşın cebine yeni bir yük getiriyor. BES’e yani bireysel emeklilik sistemine katılım artık otomatik olarak gerçekleşecek. 1 Ocak 2017 de başlayacak olan bu uygulama 45 yaş altındaki her çalışana uygulanacak. Milyonlarca çalışanın maaşından kesilen miktar aylık minimum 50 lira olacak. Maksimum ise 321 Türk Lirası kesilebilecek.

Tasarruf Oranlarını Artırmak Ana Hedef!

Hükümetin bu konuda ki ana hedefi vatandaşı para biriktirmeye yöneltmek. Çalışanın maaşının yüzde 3ü bireysel emeklilik sistemine aktarılacak. Miktarı belirli oranlarda artırıp azaltmak ise hükümetin elinde. Bakanlar kurulu kararına göre otomatik bireysel emeklilik sistemine aktarılacak olan para çalışanın maaşının yüzde 6 sına kadar artabilir yahut yüzde 1ine kadar düşebilir.

Vatandaş Soruyor: Bu Sistemden Çıkamaz Mıyım?

Otomatik bireysel emeklilik sisteminden çıkmak için ilk iki ay içinde başvurmanız gerekli. Çıkarken kesilen paranızı ve eğer varsa getirisini alabilirsiniz. Lakin otomatik bireysel emeklilik sisteminde kalmak istiyorsanız devlet katkısı sağlanacaktır. Bunun için öngörülen süre olan 1 yılı tamamlamanız gerekmektedir. Gereken asgari sürede otomatik BES’te kalanlara bir defaya mahsus 1000 lira devlet desteği sağlanacaktır. Devlet desteğini yarı oranda azaltmak ya da artırmak yine bakanlar kurulunun vereceği karara bağlıdır. Ayrıca aylık yüzde 25 devlet desteği sağlanacaktır. Buna göre bir hesap yaparsak örneğin bir asgari ücretli çalışan için; bin lira devlet desteği; ayda yüzde 25’ten 150 liradır devlet desteği; yılsonunda toplam birikim ise 1.750 liradır. Aldığınız maaşa göre biriken paranız değişecektir.

Bir Devlet Desteği De Emekli Olup Parasını Almayana!

56 yaşına gelmiş ve 10 yıl prim yatırmış bir çalışan emeklilik hakkı elde ediyor. Emekli olduğu tarihte parasını toplu çekmeyip aylık olarak ödenmesini isteyenlere, birikmiş parası üzerinden yüzde 5 devlet desteği sağlanacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.