Ana SayfaEkonomi2050 Yılı En Zengin Ülkeler: Türkiye’yi Kimse Durduramaz

2050 Yılı En Zengin Ülkeler: Türkiye’yi Kimse Durduramaz

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Doğuda terör sorunu, her gün verdiğimiz onlarca şehit; kimi illerimiz de terörün tuzağı olan yüzlerce vatandaşımızın hayatına mal olan canlı bomba tuzakları, patlamalar; 15 temmuz darbe girişimi ile uğradığımız can ve mal kaybı, ülkemizin ağır bir buhran geçirmesine neden olsa da ekonomik açıdan yeni hükümet politikalarıyla ülkemiz ayakta durmaya çalışıyor.

Öyle ki, Türkiye ekonomisi zarar görmesine rağmen 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,8 oranla büyüme kaydetti. Hükümetin uyguladığı yeni ekonomi politikaları sayesinde ülkemiz Avrupa ülkeleri bazında en çok gelişme gösteren ekonomi olarak ilk sıraya yerleşti.

Türkiye 2050’de İlk 15’in İçinde

Günümüz verileri baz alınarak yapılan analizde Türkiye 2050 yılında en zengin 15 ülke arasına girmeyi başardı. 2050 yılının en zengin ülkeleri belirlenirken, ülkelerdeki doğum oranı ile birlikte nüfus artışı, eğitim seviyesi, adalet üstünlüğü, insanlara tanınan demokratik haklar, sağlık hizmetleri gibi konular da analistler tarafından göz önünde bulunduruldu.

Bu kriterlere göre 2050 yılının en zengin 15 ülkesi ve tahmini milli gelirleri sırasıyla şöyle; Çin 25 trilyon dolar, ABD 22 trilyon dolar, Hindistan 8 trilyon dolar, Japonya 6,5 trilyon dolar, Almanya 3,7 trilyon dolar, İngiltere 3,5 trilyon dolar, Brezilya 3 trilyon dolar, Meksika 2,8 trilyon dolar, Fransa 2,75 trilyon dolar, Kanada 2,3 trilyon dolar, İtalya 2,2 trilyon dolar, Türkiye 2,15 trilyon dolar, Güney Kore 2,1 trilyon dolar, İspanya 1,95 trilyon dolar, Rusya 1,85 trilyon dolar.

2050 yılına gelindiğinde ekonomik olarak Çin’in Amerika’yı geçerek dünya lideri olması dikkat çekiyor. Ayrıca dikkat çeken bir diğer ayrıntıda; listenin ilk iki sırasında yer alan devletlerin ekonomik büyüklüğünün toplamının kendilerini takip eden 13 devletin ekonomik büyüklüğünün toplamından büyük olmasıdır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.