Ana SayfaEkonomiÇiftçiye Müjde: Devlet Destekleme Alımlarını Artırıyor

Çiftçiye Müjde: Devlet Destekleme Alımlarını Artırıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bilindiği üzere her yıl yaptığımız ithalatın ihracattan daha fazla olması üzerine dış ticaret açığı vermekteyiz. Hükümetin dış ticaret açığını azaltmak için ürettiği politikalardan biri de tarım sektöründe uyguladığı desteklemelerdir.

Yağlı tohum üretiminde dışa bağımlı bir ülkeyiz ve her yıl 2 buçuk milyar dolar civarında yağlı tohum ithal ediyoruz.  Devlet bunun önüne geçebilmek adına her yıl yağlı tohum üretiminde destekleme yapmaktadır.

Üretime Destek

Tarım ve köy işleri bakanlığının açıklamasına göre projenin adı; Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeli. Bu proje ile hayata geçecek olan destekleme alımı sayesinde yağlı tohum üretiminin artırılıp, ithalatın azaltılmasının sağlanması bekleniyor. Yeni destekleme alımını duyan çiftçi mutlu. Gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı tarafından yürüten çalışmada hangi havza ve ürünlerin destekleneceği belirlendi. Desteklenecek havza ve ürünler belirlenirken; havzaların iklim, toprak, sulama kanalları, verimliliği, topografik özellikleri gibi faktörler incelenerek karar verilmiştir. Kimi havzalar destekleme alımı dışına çıkarılırken, yeni havzalar da destekleme alımına dahil edilmiştir.

941 Havzada Destekleme Alımı

Türkiye genelinde toplam 941 havzada destekleme alımı yapılacaktır. Destekleme alımı yapılacak ürünler; buğday, arpa, çavdar, çeltik, soya, tane mısır, tritikale, yulaf, mercimek, kuru fasulye, nohut, pamuk, yağlık ay çiçeği, kanola, aspir, çay, fındık, zeytinyağı ve yem bitkileridir. Tarım havzaları üretim ve destekleme modeline 2017 yılı sezonunda geçilecek, destekleme alımları o zaman başlayacaktır. Bu model kapsamında destekleme alımı yapılacak havza ve ürünlerin listeleri ilgili il ve ilçelere gönderilmiş, üreticiye, çiftçiye, oda ve birliklere kooperatiflere duyurulması istenmiştir. Tarım havzaları üretim ve destekleme modeliyle ilgili ürünlerde üretimin artması ve bu sayede yağlı tohum ithalatının önüne geçilip dış ticaret açığının bir nebze olsun kapatılması hedefleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.