Ana SayfaEkonomiMehmet Şimşek’ten Yatırımcılara Çağrı: Krizi Fırsata Çevirin!

Mehmet Şimşek’ten Yatırımcılara Çağrı: Krizi Fırsata Çevirin!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek yatırımcılara seslendi; “Yatırım yapmaktan çekinmeyin!” Kendi işini kurmak isteyen genç yatırımcılar ülkemizin geçirdiği zor günlerin akabinde; özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yatırım konusunda temkinli davranmaya başladı.

Darbe girişiminin sonrasında ekonominin nasıl bir seyir izleyeceğini kestiremeyen yatırımcılar, yatırım planlarını bir süre erteleme düşüncesine girdiler. Mehmet Şimşek kriz olarak görülen durumlardan aslında fırsatlar çıkarılabileceğine vurgu yaptı.

Türkiye Güçlü Bir Devlettir

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek yatırımda gerçekleşen bu durgunluğa binaen; Türkiye’nin güçlü bir iktidara sahip olduğunu, gerek iç gerekse dış tehditlere karşı önlemlerini azami seviyede aldığını belirtti. Devletin terör sorununa ve bölgemizde yaşanan gelişmelere karşı milletin de desteğiyle dimdik ayakta durduğunu belitti. Yaşanan sıkıntıların günü birlik iniş çıkışlar olduğuna vurgu yapan Şimşek; ekonominin sağlam temeller üzerine kurulduğunu, temel sağlam olunca kısa vadeli sallantıların ekonomiye zarar veremeyeceğini belirtti.

Yatırımcılar Sahadan Çekilmesin

Yatırımcıların sahadan çekilmemesi gerektiğini, ülkemizin bu badireleri birlikte olarak atlatacağına dikkat çeken Mehmet Şimşek; 2015 verilerine göre Türkiye ekonomisinin yüzde 4 büyüme kaydettiğini hatırlattı. Mehmet Şimşek sözlerinin devamında “Gelişmiş ülkelere baktığımızda bu oran yüzde 2 bile değil. Türkiye siyasi istikrarı ve güçlü yol haritası ile ekonomisini günden güne büyütüyor. 2016 yılında yaşanan sorunlar; 15 Temmuz darbesi, Rusya ile yaşadığımız kriz, terör sorunu ve komşu ülkelerde yaşanan iç ve dış savaşlar ekonomimizi salladı, ama yıkamadı” dedi.

“Rusya ile yaşadığımız kriz ve terör sorunu neticesinde turizm gelirimiz düştü. Fakat bu Türkiye ekonomisinin büyümesini engelleyemedi. Nitekim 2016 yılında da Türkiye ekonomisi yüzde 3’ün üzerinde büyüme kaydedecek.” Diye konuşan Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek; hükümetin güçlü ekonomi politikalarıyla gerek esnafın, çiftçinin gerekse yatırımcının her zaman yanında olduğunu dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.