Ana SayfaEkonomiNAKSAN’da Kriz Derinleşiyor

NAKSAN’da Kriz Derinleşiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kanlı darbe girişiminin ardından devlet tarafından bir çok şirkete kayyum atanmıştı. Sahiplerinin bir çoğu tutuklanan, bir kısmı ise firari statüsünde olan şirketlerin yönetimi devlete geçti.

Sanayi şehri olan Gaziantep’te de kayyum atanan bir çok şirket bulunuyor. Bunlardan en büyüğü 6 bin çalışanı bulunan Naksan Holding. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atandıktan sonra TMSF’ye devredilen Naksan Holding’in işçileri, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem başlattılar.

TMSF’ye Devredildi, Devlet Çözüm Bulsun

FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atandıktan sonra 3 Eylül’de TMSF’ye devredilerek devlet tarafından tamamen el konulan Naksan Holding de 6 bin çalışanın 3 aydır maaş alamadığı öğrenildi. İşçiler 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem kararı aldı. Gaziantep ikinci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik işçi grubu; mağdur olduklarını ve muhatap bulamadıklarını belirtti. Devlet yetkililerinden sorunlarına çözüm bulmasını isteyen işçiler; bu kadar insanı mağdur etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirtti.

Şirket de Vermiyordu, Devlet de Vermiyor

İşçiler adına konuşan bir çalışan; ” Daha öncesinde de ücretlerimizi tam alamıyorduk, şirket yönetimi sözler vererek bizleri oyalıyordu. Kayyum atandığında işlerin yoluna gireceğini düşündük, ama onlarda paramızı vermiyor. Borç içinde yüzüyoruz, eve ekmek götüremiyoruz. Bankalar kapımıza dayandı, kredi taksitlerimizi ödeyemedik. Çoğu arkadaşımızın evinin elektriği borcu yüzünden kesildi. Çocuklarımızı okula gönderemeyecek noktaya geldik. Bu ay alacaklarımızdan sadece 400-500 lirasını verdiler. Asgari ücretin yarısı bile olmayan bu parayla bir ev nasıl geçinir? Biz devlet büyüklerimizden destek istiyoruz, sadaka değil hakkımız olan parayı istiyoruz. Ya paramızı versinler, ya da tazminatımızı verip bizi işten çıkarsınlar. Biz de yolumuza bakalım, bıçak kemiğe dayandı” şeklinde konuştu. İşçiler, istekleri kabul edilmediği takdirde greve gideceklerini ifade etti. OHAL süreci gerekçe gösterilerek grev haklarının olmadığının kendilerine söylendiğini belirten işçiler; bu durumu araştırdıklarını ve OHAL sürecinin grev haklarını ellerinden almadığını belirttiler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.