Ana SayfaEkonomiMobil Ticaret Tavan Yaptı

Mobil Ticaret Tavan Yaptı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile birlikte internet kullanımı bir hayli arttı. Artık haberden spora, sağlıktan eğitime, alışverişten para çekmeye kadar istenilen her işlem akıllı telefonlar ile yapılabilmektedir.

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile patlama yaşayan sektörlerden biri de “mobil ticaret”. İnternet üzerinden alışveriş yapmak, alışveriş sitelerinin pazarlama stratejileriyle; gerek görsellik, gerek sınırsız çeşitte ürün seçenekleri, gerekse uygun fiyat avantajları, zaten fazlasınca kullanılan bir yöntemdi.

İnternet Cepte, Alış- Veriş Her Yerde

İnternetin cebimize girmesi, her an yanımızda olması mobil ticaret tarihini zirve noktasına ulaştırdı. Performans pazarlama şirketi olan Criteo’nun 2016’nın ilk yarısına ilişkin raporunda Türkiye’de mobil ticaretin, e-ticaretin yüzde 51 ine ulaştığı belirtiliyor. Müşteri memnuniyetine önem veren önde gelen e-ticaret şirketleri, e-satışlarının yüzde 51’ini mobil alışverişler oluşturuyor. Criteo’nun raporuna göre dünya genelinde mobil ticaret işlemleri e-ticaretin yüzde 39’unu oluşturuyor.

İngiltere, Japonya, Rusya gibi gelişmiş ülkelerde de mobil ticaret e-ticaretin yarısından fazla pay alıyor. Bir dünya devi olan ABD’de ise mobil ticaret tüm e-ticaret perakendecilerinin satışlarında bu yıl yüzde 30’luk bir artış göstererek e-ticaretin yarısını oluşturmayı başardı. Mobil ticarette öne çıkan satın almalar arasında lüks mallar, moda ve spor ürünleri yer alıyor. Rapora göre ayrıca mobil uygulamalar üzerinden yapılan alışverişlerin, mobil sitelere göre 3 kat daha fazla olduğu belirtiliyor.

Mobil pazarda öne çıkmak isteyen lider perakendeciler, mobil uygulamalarda gelişime ve değişime ayak uydurmalı diyen Criteo Gelişen Pazarlar Yönetici Direktörü Dirk Henke; aynı zamanda müşteri ihtiyaçlarını anlayarak ve buna göre insanlara mobil uyumlu mağazalar sunarak, mobil ticarette kendilerini ön plana çıkarabileceklerini de belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.