Ana SayfaEkonomiSuudi Arabistan Rekor Borçlanma Gerçekleştirdi

Suudi Arabistan Rekor Borçlanma Gerçekleştirdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son iki yıldır brent ham petrol fiyatının sürekli düşmesi dünyanın 1 numaralı petrol üreticisi konumunda olan Suudi Arabistan’a sıkıntılı günler yaşatıyor. Petrol fiyatlarının gerçekleştirdiği sürekli yatay seyir nedeniyle ülke ekonomisi sarsılmış durumda.

Bütçe gelirlerinin çok büyük bir kısmını petrolden elde eden Suudi Arabistan; dünyada petrol fiyatlarının geri çekilmesi ile düştüğü darboğazdan borçlanmaya giderek çıkmaya çalışıyor. Piyasaların Suudi Arabistan’ın geleceğine yönelik güveni ise tam.

17,5 Milyar Dolarlık Tahvil Satıldı

Suudi Arabistan yönetimi petrolden kaynaklanan gelir azalışı nedeniyle bütçede oluşan açıkları kapatmak adına tahvil satma kararı aldı. Uluslararası piyasalarda 17.5 milyar dolarlık devlet tahvili satışı gerçekleştiren Suudi Arabistan’ın tahvillerin yoğun ilgi gösterildi. Tahviller piyasaya sürülür sürülmez tamamı satılarak tükendi.

Piyasa aktörleri; petrol devinin tarihi borçlanmasına, arzın tam dört katı talep gösterdiler. Uzmanlar dev borçlanmaya gelen büyük talebin, küresel düzeyde faizlerin çok düşük seyretmesinden kaynaklandığını vurgu yaptılar.

Petrol Yükselecek, Arabistan’a Olan Güven Tam

2016 yılını varil başına ortalama 40 dolar seviyesinde geçen brent ham petrolün kısa vadeden başlayarak hızla tırmanışa geçmesi beklenmektedir. Bir çok piyasa araştırma şirketinin tahminleri 2017 yılında brent ham petrol fiyatlarının 50-60 dolar bandında olacağı yönünde. Gerek Ortadoğu’daki karışıklıklar, gerekse global çapta her geçen gün artan enerji ihtiyacı; petrolün daha fazla yatay seyretmesine imkan tanımayacak.

Dünyanın 1 numaralı petrol üreticisi konumunda olan Suudi Arabistan bundan en çok yararlanacak ülke konumunda. Devlet tahvillerine gelen yoğun talepte bu durumunda etkisi çok fazla. Zira Suudi Arabistan’ın geleceğine yönelik güven tam. Yani piyasalar Suudi Arabistan’ın geleceğini fiyatlamış durumda.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.