Ana SayfaEkonomiTürk Halkı Krediye Hücum Etti

Türk Halkı Krediye Hücum Etti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde krediye yönelik talep her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu durum BDDK ( Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu) raporlarına da yansımaktadır.

Kredi kullanımında her geçen gün rekor tazeleyen ülkemizde; bankacılık sektörünün kredi hacmi geçen hafta 8 milyar 235 milyon lira daha artarak 1 trilyon 648 milyar 643 milyon lira seviyesine geldi.

Rekor Üstüne Rekor            

Küresel çapta bakıldığında dahi bankacılık sektörünün en çok gelişme gösterdiği ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Bu durumu dikkate alan global çaptaki finans kuruluşları da ülkemizden banka satın alarak, yahut iş ortaklıkları kurarak bu sisteme dahil olmaya çalışmaktalar.

Rekor üstüne rekor kıran bankacılık sektörü kredi hacmini artırmaya Ekim ayında da devam ediyor.  BDDK raporuna göre; geçtiğimiz hafta içerisinde kullandırılan kredi miktarı 8 milyar 235 milyon lira arttı. Böylece bir haftalık süreçte toplam kredi hacmi 1 trilyon 640 milyar 408 milyon liradan 1 trilyon 648 milyar 643 milyon Türk Lirasına yükselmiş oldu.

Bankacılık sektöründeki toplam mevduat miktarında geçen hafta itibari ile 16 milyar 645 milyon lira artış yaşandı. Bir haftalık süreçte yüzde 1,2 yükselen bankacılık sektörü toplam mevduatı 1 trilyon 448 milyar 730 milyon Türk Lirası seviyesine geldi.

Araba Değil Ev Alıyoruz

Türk halkı kredi kullanırken önceliğini konut alımına vermiş durumda. Konut alımı için finansman ihtiyacı için bankaların kapısını çalanlar ile kısa vadeli harcamalar için (ihtiyaç kredisi) kredi kullananlar hemen hemen aynı düzeyde. Taşıt almak için bankaya başvuranlar ise diğer kredi düzeylerine göre çok geride kalıyor.

Tüketici kredileri geçtiğimiz hafta 2 milyar 191 milyon lira artarak 324 milyar 582 milyon liraya yükseldi.  Bu kredilerin 156 milyar 74 milyon lirası konut, 6 milyar 305 milyon lirası taşıt alımı için çekildi. 162 milyar 202 milyon liralık dilim ise ihtiyaç kredilerinden oluştu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.