Ana SayfaEkonomiİnternet Çöktü, Fatura Çıktı

İnternet Çöktü, Fatura Çıktı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dün (21.10.2016) akşam saatlerinde internet erişiminde büyük yavaşlamalar yaşandı. Zaman zaman erişimin tamamen kesildiği internet, kullanıcılarını hem mağdur etti hem de neler olduğu konusunda merak içerisinde bıraktı.

Özellikle ülkemizdeki internet kullanıcıları; durmadan dolaşan “FETÖ siber saldırı yapacak” dedikodusunun gerçekleşmekte olduğunu düşündüler. Sosyal medyada “yeni darbe girişimi” söylemleri ayyuka çıktı.

Siber Saldırı Türkiye’ye Değil Amerika’ya

Bu söylentiler ve yorumlar süre gelirken gerçekler çok geçmeden anlaşıldı. Bir “siber saldırı” durumunun yaşandığı gerçekti; ancak saldırı Türkiye’ye karşı değil Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı yapılmaktaydı.

Rus ve Çinli internet korsanları Amerikan DDoS (Distributed Denial of Service) yani dağıtım hizmet engelleme sistemine saldırı gerçekleştirdiler. Bu saldırıdan Amerikan internet ağı yoğun şekilde etkilenirken; saldırının yansımaları ülkemiz de dahil olmak üzere bir çok dünya ülkesinde görüldü.

Başta twitter gibi sosyal medya sağlayıcıları ve whatsapp gibi iletişim araçları siber saldırıdan yoğun şekilde etkilendiler.  Bu durum söz konusu platform kullanıcılarını kötü etkiledi.

Amerika Birleşik Devletleri’ne Maliyeti Belli Olmaya Başladı

Amerika Birleşik Devletleri yapılan saldırılar karşısında çaresiz kaldı. Bütün uğraşlara rağmen engellenemeyen saldırılar “süper güç” olarak nitelendirilen ülkenin internet ağının yüzde 80’ini felç etti. Federal Hükümet’e ait bir çok internet sitesi korsanlar tarafından çökertilerek devre dışı bırakıldı.

Sanal alemdeki güvenlik açıklarının ABD’ye bir gecelik maliyetinin 10 milyar doları bulduğu belirtilirken; geleceğin savaş sistemleri olarak adlandırılan siber saldırıların etkisi de görülmüş oldu. Amerikan vatandaşları forumlarda ve televizyon programlarında ülkelerindeki güvenlik açığının ne boyutlarda olduğunu sorgulamaya başladılar. Ülkeye yapılan siber saldırıların bir sonraki boyutta internet üzerinden düzenlenen ulaşım ağını çökertmesinden ve daha geniş çaplı maddi zararlara sebep olmasından endişe duyulmaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.