Başbakan bankalara sert konuştu. Tefeciliği bırakın! Gerçek ekonomiye dönün. “Yok etmeyi değil yaşatmayı seçin” diyen Başbakan bankaları uyardı.
Başbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar’da, Ticaret ve Sanayi Odasında konuştu. Ak Parti istişare ve değerlendirme toplantısı sebebiyle Afyon’ da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptığı konuşmada ülkenin genel problemlerini değerlendirdi.
Bankalar Piyasanın Sesine Kulak Versin
FETÖ’den başkanlık sistemine kadar birçok konuda değerlendirme yapan başbakan, konuşmasında özellikle ekonomi üzerinde durdu. Bankaların uyguladığı politikadan hoşlanmayan Yıldırım bankaları sert sözlerle uyardı. “Ekonominin görünümüyle bankaların görünümü uyuşmuyor, bankaları uyarıyorum, reel sektörün sesine kulak verin” diye konuşan başbakan; “tefeciliği bırakın, gerçek ekonomiye dönün, yarın bir gün kaynak aktarmaya çalışacaksınız fakat geç olacak” diyerek sözlerini sürdürdü.
Başbakan Binali Yıldırım bankaların spekülasyonları fırsat olarak değerlendirdiğini kaydetti. Bankaların basında sözü geçen hemen her şeye; teminat artırıcı, faiz artırıcı olay olarak baktıklarını dile getirdi. Bu politikanın ekonomiyi yaşatmak değil, öldürmek olduğunu, zor zamanlardan istifade ederek fırsatçılık yapmak olduğunu belirtti.
Siz Yapmazsanız Biz Zorla Yaptırırız!
Türkiye ekonomisinin duruşuyla bankaların duruşunun örtüşmediğini, iş dünyasının duruşuyla bankaların duruşunun benzeşmediğini dile getiren başbakan; ekonomiyi yok etmeyi değil yaşatmayı seçin dedi. “Bunu ya siz kendiliğinizden yaparsınız, ya da biz zorla yaptırırız.” diyerek sert açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım ekonomimizin gayet iyi durumda olduğunu belirtti. Ekonomide en güçlü dünya ülkelerinin göstergelerinden daha yukarda olduğumuzu söyledi. Güçlü dünya ülkelerinin küresel borçlarının milli gelirlerinden iki kat fazla olduğunu, risk primlerinin bizimkinden düşük olduğunu dile getirdi. Basına yansıyan yalan yanlış haberlere inanarak yeniden yapılandırmalarda fırsatçılık yapmayın, 1 liralık borcu 3 lira olarak yapılandırmayın diyerek, bankaları uyardı.