Ana SayfaEkonomiMurat Ülker Gelecekten Umutlu

Murat Ülker Gelecekten Umutlu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yıldız Holding Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri. İçerisinde barındırdığı irili ufaklı bir çok şirket var. Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerden biri de “Gözde Girişim”.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker; Yıldız Holding hakkında yaptığı açıklamalarda Gözde Girişime geniş yer ayırdı. Gözde Girişim’in; neredeyse yok olmak üzere olan şirketleri canlandırma, ekonomiye kazandırma özelliğinden bahsetti.

Batmak Üzere Olan Çok Şirket Kurtardık

Murat Ülker; “Gözde Girişim büyük küçük pek çok firmayı bünyesinde bulunduruyor, bu firmalar Gözde Girişim bünyesine girmeden önce neredeyse ekonomik alandan çıkmak üzereydi; Gözde Girişim bünyesine katılarak hepsi gelişip büyüyüp, Türkiye için bir ‘değer’ oldu” dedi.

Gözde Girişim bünyesinde Yıldız Holding’in gıda dışında olan şirketleri yer alıyor. Gözde Girişim bünyesinde 9 şirket ve 26 bin çalışan bulunduruyor. Gözde Girişim’in piyasa değeri ise 1,2 milyar Türk lirası. Gözde Girişim bugüne kadar bünyesinde bulundurduğu bu 9 şirkete 1,3 milyon lira yatırım yaptı. Murat Ülker’in bahsettiği başka bir Yıldız Holding şirketi ise Pladis. Pladis Yıldız Holding’in yapı taşlarından olan bir şirket. Yüzdelik payı itibari ile hemen hemen Yıldız Holding’in yarısı. Yüzde 40’lık bir orana sahiptir. Pladis’in bünyesinde abur-cubur var. Yani kek, çikolata, şekerleme, büskivi gibi atıştırmalıklar. Ayrıca Pladis’in yüzde 60’ını Ülker oluşturuyor. Murat Ülker Yıldız Holding’in yüzde 25’inin küreselleştiğini belirterek Pladis’i büyütmenin hedefleri olduğunu dile getirdi. Yıldız Holding’in istihdam sağlayarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunduğunu belirten Ülker; Şok’un bin mağaza daha açacağını, 2016 yılı sonuna kadar 4 bin kişiye kadar iş sağlanmış olacağını dile getirdi.

15 Temmuz Ekonomimizi Etkilemedi

Konuşmasında Yıldız Holding bünyesinde bulunan Derby, Polinas ve daha birçok şirket hakkında açıklamalar yapan Ülker, 15 temmuz sonrasından da bahsetti. 15 temmuz darbe girişiminden ekonomik açıdan etkilenmediklerini dile getiren Ülker, yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini anlattı. 15 temmuzdan sonraki hafta yurt dışı ortaklarının arayıp iyi misiniz diye sorduğunu, cevap verebildiğimize göre iyi olduğumuz anlaşıldı diye konuşmasını sürdürerek; “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.