Ana SayfaEkonomiGenel Kurul Onay Verdi Galatasaray’a Dev Mali Girdi Sağlanacak

Genel Kurul Onay Verdi Galatasaray’a Dev Mali Girdi Sağlanacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2000 yılında o zaman ki adıyla UEFA kupasını kaldıran Galatasaray, hemen ardından Avrupa Süper Kupası’nı da müzesine götürdü. Halen bunu başarabilen tek Türk Kulübü unvanını da korumakta. Ancak kulüp bu başarıyı maddi gelire dönüştüremedi.

Başarılardan nemalanmak bir yana, aradan geçen 16 yıllık süreçte kulüp yapılan yanlış hamlelerle durmadan borçlandı. Borçlanma öyle bir noktaya geldi ki; geçtiğimiz sene UEFA duruma el koyarak Galatasaray’ı Avrupa kupalarından men etti.

Toplam Borç 500 Milyon Dolara Yakın

Avrupa kupalarından men ediliş Galatasaray adına adeta dönüm noktası oldu. Zira bir asrı aşkın geçmişe sahip kulübün tarihinde buna benzer başka bir vaka yaşanmış değil. Bundan sonra da böyle bir olayın tekrarlanmaması için harekete geçen Dursun Özbek başkanlığındaki kulüp yönetimi; kulübün elinde bulunan gayrimenkulleri nakde çevirerek maddi olarak rahatlamayı planlıyor.

Kulübün toplam borcunun 500 milyon dolar seviyelerine yaklaştığını bildiren başkan Dursun Özbek; “Bu borcun yarısı bankalara. Ve biz her sene 50 milyon dolar faiz ödüyoruz. Bu sürdürülebilir bir durum değildir, her beş senede elimizden bir Riva arazisi gidiyor.” Diyerek Galatasaray genel kurulundan Riva ve Florya arazilerinin satışı için izin istedi. Genel kurulda yapılan oylama sonucunda ezici bir çoğunluğun desteği ile bu izin yönetime verildi.

Hemen 50 Milyon Dolar, Orta Vadede 500 Milyon Dolar

Bu izin sayesinde; daha önce Emlak Konut ile varılan protokolü devreye sokma fırsatı doğan başkan Dursun Özbek genel kurula kendisine ve yönetimine duyulan güvenden dolayı teşekkür etti.

İki arazinin satışından Galatasaray 50 milyon dolarlık kısmı hemen olmak üzere; orta vadede 500 milyon dolarlık gelir elde edecek. Bu sayede düzlüğe çıkacağı düşünülen kulübün, banka borçlarını kapatarak ödediği faiz yükünden kurtulması elini son derece rahatlatacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.