Ana SayfaEkonomi2017’de Maaşlar Ne Kadar Artacak?

2017’de Maaşlar Ne Kadar Artacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 yılında özel sektörde faaliyet gösteren şirketlerin maaşlara ortalama yüzde 9 oranında zam yapması bekleniyor. En yüksek zam oranı; yüzde 12,2 artış oranı ile çağrı merkezleri sektöründe.

Korn Ferry Hay Group yeni yılda yapılacak zamlara göre “2016 Ücret ve Yan Haklar Araştırmaları” raporunu hazırladı. Korn Ferry Hay Group yönetim ve insan kaynakları danışma şirketidir. Korn Ferry Hay Group 52 sektörden bin 572 şirketin insan kaynakları yöneticileriyle yaptığı görüşmeler sonucuda “2016 Ücret ve Yan Haklar Araştırmaları” raporunu hazırlamış bulunmakta.

Ortalama Artış Yüzde 9

Rapora göre son yıllarda iş gücü yatırımlarında ön planda bulunan yerli şirketler yabancı şirketlerle aynı oranda maaşlara zam yapacak. Yerli şirketlerin 2016 yılında yaptıkları yatırımları 2017’de de sürdürmeye devam edecekleri belirtildi. Türkiye istihdamında büyük yer edinen holdinglerde Türkiye’deki ücret artışını göz önüne alarak çalışanlarına yüzde 9 oranında maaş artırımı yapmak üzere bütçe belirlemiş durumda. Rapora göre Türkiye’deki firmaların maaşlara yapacakları zamma karar verirken ülkedeki enflasyon oranı beklentisi, yetenek savaşı ve asgari ücretteki artış gibi noktaları göz önüne aldıkları belirtiliyor. “2016 Ücret ve Yan Haklar Araştırmaları” raporuna göre 2017 yılında maaşlara en yüksek ve en düşük zammı yapacak sektörler şu şekilde belirtilmiştir: Yüzde 12,2’lik bir oran ile çağrı sektöründe en yüksek oranla maaşlara zam yapılması bekleniyor. Yatırım ve finansal kiralama sektörü ise en düşük zam oranı uygulayacak sektör; yüzde 7,8 oranında zam yapılması bekleniyor.

Raporda, asgari ücret uygulaması olan çağrı merkezi sektörünün en yüksek zam oranına sahip olması; asgari ücrete yapılan zammın Türkiye ücret piyasasında önemli bir yere sahip olduğunu gösterdiği belirtilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.