Ana SayfaEkonomiBatı Yol Projesi Hayata Geçiyor

Batı Yol Projesi Hayata Geçiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yeni bir yol, yeni iş imkanı, farklı iş sektörleri ile birlikte geliyor. “Batı Yol” projesi ile yeni otoyol ve iş imkanı hayata geçiyor. İstabul’u Çanakkale üzerinden Balıkesir’e bağlayacak olan otoyol yapımı projesi görüşe çıkarılıyor.

Batı yol projesi Marmara’yı batıdan bir yay gibi içine alıyor. Kınalı’dan başlayan otoyol güzergahı Tekirdağ, Çanakkale, Sancaktepe güzergahında devam ediyor. Proje Çanakkale 1915 Köprüsünü de kapsıyor.

Dev Kamulaştırma, Yoğun Talep, Yeni İstihdam

Otoyol ve köprü yap-işlet-devret modeli ile yapılacağı belirtildi. Bunun için Çin ve Kore’den istek olduğu söylendi. Batı Yol projesinin 324 kilometrelik otoyol kısmı yaklaşık 10 milyar Türk lirasına, yaklaşık 4 kilometrelik köprü kısmı ise ortalama 15 milyar Türk lirasına mal olacak. Yeni otoyol ve köprü projesi için hemen hemen 6 buçuk milyar metre kare büyüklüğündeki alan kamulaştırılacak. Otoyolun kenarlarında kalan 100 metrelik kısım kamulaştırılarak otoyol koruma bandına alacak.

Kamulaştırılacak alan kapsamında tarım alanları, mera alanları ve ormanlık çalı otsu alanlar var. Kamulaştırılacak alanın yaklaşık yüzde 70’i tarım alanlarından oluşuyor. Bu da orada tarım yapan işçinin, çiftçinin işlerinin sona ermesi, arsalarını kaybetmesi anlamına geliyor. Devlet bunun için vatandaşı mağdur bırakmamak adına yeni iş imkanları sunacak. Ayrıca proje tamamlandığında ise yeni yol güzergahında yeni iş imkanları hayat bulacak ve gelir artışı sağlanacak. Vatandaş için bu projenin bir anlamı da “iş”. Yapılacak otoyol ve köprünün vatandaşa istihdam sağlayacağı belirtiliyor. Böylece işsiz sayısında spesifik bir azalma gözlenebilir.

Batı yol projesi hakkında açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Çanakkale Köprüsü için bu ay ihale duyurusu yapılacağını belirtti. Köprü için ilk kazmanın 18 Mart 2017’de vurulacağını belirtti. Arslan; ayrıca Batı yol projesinde 31 viyadük, 5 tünel, 30 köprülü kavşak, 143 altgeçit ve üst geçit yapılacağını dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.