Ana SayfaEkonomi6 Milyon Konut Daha Kentsel Dönüşüm Kapsamına Alınacak

6 Milyon Konut Daha Kentsel Dönüşüm Kapsamına Alınacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemiz son beş yıllık süreçte “kentsel dönüşüm” alanında büyük bir çabaya girmiş durumda. Yüksek riskli bölgeler başta olmak üzere kentsel dönüşüm gerçekleştirilmeye başlandı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Bursa’da yaptığı konuşmada; vatandaşların güvenli yapılarda, daha güzel şehirlerde yaşamaları için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

2016 Rekor Yılı Oldu

Turan, TOKİ’nin kurulduğu 1984’ten 2003’e kadar toplam üretim faaliyetinin 43 bin konut olduğunu, son 13 yılda ise üretimlerinin 750 bin konuta çıktığını vurguladı. “15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen 64 bin sosyal konut üretimiyle 2016 yılından çıkmış olacağız” diyen Turan, 2016’nın TOKİ için rekor yılı olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Turan, şöyle devam etti: “Kentsel dönüşümle ilgili Türkiye’yi bekleyen sorun şudur; önümüzde yaklaşık 6 milyon dönüşüm bekleyen konutun varlığından söz ediyoruz. Bunların önümüzdeki 15-20 yıl içinde dönüştürülmesi gerekiyor. Bunları yıllara vurduğunuzda kamu eliyle değil, özel sektör eliyle de önümüzdeki iş için önemli bir çaba sarf etmemiz gerektiği hususunda sorunlu bir potansiyel var önümüzde. Bütün bu olumsuzluklara rağmen 65-70 bin konut üretiyoruz. Sektörümüz, çok güçlü. Şu anda 54 vilayetimizde, aktif 180 küsur alanda, kentsel dönüşüm faaliyeti yürütüyoruz.”

Üretilen Konutun Yüzde 10’u TOKİ’den

TOKİ başkanı Turan, idare olarak Türkiye’deki konut üretiminin her yıl yaklaşık yüzde 10’unu gerçekleştirdiklerine dikkati çekti. Ayrıca yapılan binaların şehirlerin dokusuna da uygun yapıldığını belirten Turan; “Yeni şehirleşme modelimizde, bütün kadim şehirlerimizde, yatay mimariyi esas almaktayız. Şöyle bir iş sloganımız var; ‘Hiçbir şehirde ya da kasabada en yüksek bina, TOKİ binası olmayacak’.  Nitekim son 2,5 yıldır yaptığımız bütün üretim disiplinlerinde, hangi şehirde, kasabada iş yapıyorsak orada imar planı olarak en yüksek ne varsa, 5 katsa 5 katı geçen bir yapılanma içerisinde olmuyoruz.” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.