Ana SayfaEkonomiEmekli Memurun İkramiyesi Seneye Kaldı

Emekli Memurun İkramiyesi Seneye Kaldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emeklinin çilesi bitmiyor. Ülkemizde hak sahipleri hakkına ulaşabilmek için her alanda ekstra çaba sarf etmek zorunda kalıyor. Uzun yıllar devlete hizmet ettiği halde, hizmet sürelerinin bir kısmının karşılığını emeklilik ikramiyesinde göremeyen memurlarda bu kesimlerden sadece biri.

Ocak 2015 itibari ile emekli olan memurlar çalıştıkları sürenin ikramiyesini tam olarak alıyor. Ancak bundan önce durum farklıydı. 30 yıldan fazla çalışan memur, 30 yılı aşan kısım için ikramiye ödemesi alamamaktaydı.

Dava Kazanıldı Sınır Mecburen Kalktı

Birkaç girişimci vatandaş kendi çabası ile bu haksızlığa dur dedi. Sosyal Güvenlik Kurumu’na açtıkları davaları kazanan vatandaşlar bu sayede hakları olan emeklilik paralarını almaya başladılar. Ancak her vatandaşın dava açma zorunluluğu hem adalet sistemine ek bir yük getirdi hem de vatandaşlar için ayrı bir angaryaya sebep oldu. Bu durumdan davaları kaybedeceği emsal kararlar nedeni ile kesin olan SGK da son derece kötü etkilendi. Zira dava süreci sonunda avukat ve mahkeme masrafları da davayı kaybeden taraf olan SGK’dan alınmaktaydı. Buna çözüm olarak bir yasa çıkarılması ve emekli memurlara geriye dönük hakları SGK’ya verecekleri bir dilekçe ile ödenmesi kararlaştırıldı.

Bir Türlü Meclis Gündemine Gelemedi

Emekli memurun hakkını alabilmesi için yasa tasarısı hazırlandı ancak yoğun ülke gündemi yasanın meclisten geçmesine izin vermedi. Bu yıl sonuna kadar da çıkması imkansıza yakın çünkü; meclisin gündem planında 2017 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı, başkanlık modelini de kapsayan anayasa değişikliği teklifi gibi önemli konular bulunmakta. Ek ikramiye konusunun ancak 2017 yılında Meclis Genel Kurulu’nda, görüşülüp yasalaşması bekleniyor. Yasa çıktıktan sonra yaklaşık 400 bin emekli memura toplam 2 milyar lira civarında ödeme yapılacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.