Ana SayfaGündemDevlet Destekleyecek, Halkbank Esnafa Faizsiz 30 Bin Lira Kredi Verecek

Devlet Destekleyecek, Halkbank Esnafa Faizsiz 30 Bin Lira Kredi Verecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Küçük esnafın ekonomik darboğazda olduğunu gören hükümet harekete geçti. 2017 ülke bütçesinden esnaflara verilmek üzere önemli bir pay ayrılacak. Bu pay Halk Bankası üzerinden sıfır faizli kredi olarak esnafa verilecek.

Faizsiz kredi desteği ile küçük esnafı tekrar ayağa kaldırmayı hedefleyen hükümet, bu sayede ekonominin de canlanacağını düşünüyor. Esnaf için kredi başvuruları 1 Ocak 2017’de başlayacak.

Faizsiz Kredi İçin İlk Başvuru Esnaf Kefalete

Küçük esnafa faizsiz kredi sağlanması amacı ile 2016 yılında yaklaşık 650 milyon lira kaynak ayıran devlet, önümüzdeki yıl bu meblağı tam iki katına çıkaracak. 2017 yılında faizsiz kredi için devlet bütçesinden ayrılan pay 1 milyar 300 milyon Türk Lirası seviyesine çıkarılacak. Faizsiz kredi almak isteyen esnaf ilk başvuruyu Kredi ve Kefalet Kooperatifleri’ne yapacak. Buradaki işlemlerini tamamlayan esnaf gerekli evraklarla birlikte Halk Bankası’nın yolunu tutacak. Kredi Halk Bankası tarafından vatandaşa ödenecek ve geri ödemelerde yine Halk Bankası aracılığı ile alınacak.

Destek kapsamında daha önce faizsiz kredi alan esnaf ödemeleri devam ediyorsa yeniden kredi başvurusu yapamayacak. Yapsa dahi söz konusu esnafa kredi ödemesi yapılmayacak. Bu noktada amaç; daha önce hiç kredi almayan esnafa destek olmak ve bu konudaki adaletli dağıtımı sağlamak olarak görünüyor.

30.000 Türk Lirasına kadar faizsiz olarak kullanılacak kredi 60 aya varan vade seçenekleri ile geri ödenebilecek. Aldığı meblağı aynı tutarda eşit taksitlerle geri ödeyecek olan küçük esnaf önemli bir faiz yükünden de kurtulmuş olacak.

Yeni yılla birlikte başvuruların başlayacağı faizsiz kredi imkanının zor durumdaki küçük esnafa can suyu niteliğinde olacağı belirtilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.