Ana SayfaEkonomiDev Yatırım Nereye Yapılacak: 3. Nükleer Santral Geliyor!

Dev Yatırım Nereye Yapılacak: 3. Nükleer Santral Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kimileri için tam bir doğa düşmanı, kimileri için ise güçlü devlet olmanın olmazsa olmazı. Nükleer santraller kamuoyunda büyük tartışmalara neden olurken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada 3. nükleer santral için devletin çalışmalara başladığı bildirildi.

Proje çalışmalarının önemli bir aşamasının 2017’de tamamlanacağını ve nükleer santralin nereye yapılacağına karar verileceğini bildiren Bakan Albayrak; “ekolojik dengeyi gözetmek önceliklerimiz arasındadır” dedi.

Nükleer Enerji Yatırımımız Yok, Ermenistan’dan Neyimiz Eksik?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak enerji de çeşitliliğin önemine vurgu yaparak; maliyetlerin ancak bu şekilde düşürülebileceğini ve dışa bağımlılığın azaltılabileceğini bildirdi.  Bakan Albayrak; “Türkiye bölgede nükleer enerji yatırımı olmayan nadir ülkelerden biridir. Ermenistan’da 40 yıllık bir santral var. Güvenlik konusunda bu santralde sıkıntılar yaşanabilir. Bölge için büyük risk teşkil ediyor. Biz nükleer enerji santralimizi en yeni teknoloji ile yapalım istiyoruz. Akkuyu üzerindeki yüzde 49 payın devredilmesi konusu var. Bunun üçüncü şahıslara devredilmesi söz konusu olabilir. Finansman anlamında kolaylık sağlaması için. Ortada 20 milyarlık dolarlık bir yatırımdan söz ediyoruz. Üçüncü santralle ilgili çalışmalara çok yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bunun için 17 kriter var. İstediğiniz yere yapamıyorsunuz. Bu 17 kriterin tamamına eksiksiz riayet eden ender ülkelerden biriyiz. Hem bölgeye hem de yatırımcıya 2017’de karar verileceğini düşünüyorum. Türkiye’nin bu sektörde önemli bir yatırımcı olması için adımları atmamız lazım” diye konuştu.

Türkiye’nin etrafında Rusya başta olmak üzere bir çok ülkede birden fazla nükleer santral bulunmaktadır. Bu santrallerin zaman zaman ülkemize de zararı dokunduğu durumlar geçmişte yaşanmıştır. Tıpkı Çernobil faciasında olduğu gibi. Bu noktada uzmanlar; komşu ülkelerdeki nükleer santrallerinde ülkemize zarar verebileceğini göz önünde bulundurulduğunda güvenliğe ve doğaya dikkat ederek yatırımlara devam etmenin en akılcı yol olarak göründüğüne dikkat çekiyorlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.