Ana SayfaEkonomiHer Ay Farklı Maaş Almaya Hazırlanın

Her Ay Farklı Maaş Almaya Hazırlanın

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bundan sonra prime esas kazancın yüzde 3’lük kısmı maaşlardan kesilecek. Prime esas kazanç her ay değişeceği için vatandaşın eline geçen de her ay değişecek.

Bakanlar Kurulunda kabul edilen “zorunlu bireysel emeklilik” kanunu 1 Ocak 2017’de yürürlüğe girecek. Zorunlu bireysel emeklilik kanunu kabul edilen şekliyle yürürlüğe girerse her ay 45 yaş altı çalışan nüfusun, prime esas kazancının yüzde 3’ü kesilecek.

Prime Esas Kazanca Göre Kesinti Dönemi

Prime esas kazanç asgari ücrete endeksli olarak değişiyor. Bulunduğumuz yıl itibari ile prime esas ücretin alt limiti 647 Türk lirası, üst limiti ise 10 bin 700 Türk lirası civarında. Prime esas ücrete dahil edilen kazanımlar; asıl ücret, kazançtan pay alınarak kazanılan ücret, fazla mesai ücretleri, primler, yıllık ikramiyeler şeklinde sıralanabilir. Prime esas ücret üst limiti aştığı takdirde artan miktar bir sonraki aya devredilerek, bir sonraki ayın prime esas ücretine dahil ediliyor. Bu sisteme göre birçok çalışanın maaşları aylık farklılık gösterebiliyor. Çalışanların maaşından kesilecek olan prim, prime esas kazancın yüzde 3’ü olmasına ek olarak bu oranı 2 katına çıkarmak, yüzde 1’e kadar düşürmek ve katkı payına maktu limit getirmek Bakanlar Kurulunun yetkisi dahilinde olacak.

Zorunlu Bireysel Emeklilik’te otomatik katılıma ilişkin çalışan eğer isterse emeklilik sözleşmesinde belirtilmiş prim miktarını artırabilmektedir. Daha yüksek bir meblağın prim olarak ödenmesini işvereninden talep edebilmektedir. Aynı zamanda çalışan eğer zorunlu bireysel emekliliğe katılmak istemiyorsa 2 ay içerisinde sistemden çıkıp prim ödememe hakkına sahiptir. Emeklilik sözleşmesini iptal ettirdiği takdirde, çalışanın ücretinden kesilen katkı payı varsa iade edilmektedir. Kesilen katkı payından herhangi bir kazanç sağlanmışsa aynı şekilde o meblağ da çalışana verilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.