Ana SayfaEkonomiAlman Otomotiv Devine Rekor Ceza

Alman Otomotiv Devine Rekor Ceza

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Volkswagen ile davacılarının anlaşma yolu açılıyor. Volkswagen; dava açan araç sahiplerine, ABD Adalet Bakanlığı, Federal Ticaret Komisyonu ve California Eyaleti’ne 15 milyar dolar tazminat ödeyecek.

Bilindiği üzere Volkswagen firmasının adı geçen yıl hileli bir olaya karışmıştı. Volkswagen ürettiği bir kısım araçta dizel salınımı az göstermek için hile yapmıştı. Dünyanın 2. büyük otomobil firması yaklaşık bir yıl önce egzoz salınımı testinde hileli yazılım kullanarak, dizel salınımını olduğundan daha az gösterdiğini itiraf etmişti.

Olması Gerekenden 40 Kat Fazla Gaz Salınımı

Yasal koşullara göre hileli arabalar olması gerekenden 40 kat daha fazla salınım yapıyordu. Volkswagen’i global çapta zor duruma düşüren ve itibarını sarsan bu olaydan sonra şirketin CEO’su da değiştirilmişti. Bu hileli araçlardan satın alan 475 bin kişi mağdur olmuştu. Bu olay sonucunda; Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, hileli arabalardan almış bulunan araç sahipleri, California Eyaleti ve Federal Ticaret Komisyonu Volkswagen’e karşı dava açmışlardı.

Mahkeme Karar Verdi; Alman Devine 15 Milyar Dolar Ceza!

Bir yılı aşkın mahkeme süreci sonucunda karar verildi. Bir şirket anlaşması olarak Volkswagen davacılarına 15 milyar dolar tazminat ödeyecek. Hileli araçlar piyasadan toplatılacak. Volkswagen’in araç sahiplerinin avukatlarına ve bayilere ödeyeceği miktarlar gibi daha birçok gideri karşılayacağı bildirildi. Volkswagen’in toplamda ödeyeceği miktar 17 milyar dolara yaklaşacak. Volkswagen’in yetkilerinden gelen açıklamaya göre mahkemenin bu anlaşmayı onaylaması kaybedilen itibarı geri kazanmak adına önemli bir gelişme. Ancak anlaşmanın onaylanması bir ceza davası açılmasını önleyecek mi bilinmiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.