Ana SayfaEkonomiTürk Halkı Yemeden İçmeden Para Biriktirmeli

Türk Halkı Yemeden İçmeden Para Biriktirmeli

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Her yıl Avrupa çapında yapılan “Emeklilik Dönemi Tasarruf Açığı Araştırması” sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre asgari ücretin 1.300 Türk Lirası olduğu ülkemizde, bir çalışan aylık yaklaşık 900 Türk Lirası birikim yapmalı.

İnsanların emeklilik döneminde sıkıntı çekmemesi için ne kadar birikim yapması gerektiğini inceleyen araştırma bütün Avrupa’da her yıl yapılmaktadır. Veriler tüm Avrupa’da emeklilik için yapılan birikimin yeterli düzeyde olmadığını göstermektedir.

Her Ay 266 Euro Tasarruf Gerekiyor

Yapılan araştırmada; Türkiye’de 2017 ile 2057 yılları arasındaki 40 yıllık dönemde emekli olacak nüfusun, var olan hayat standartlarını emeklilik dönemlerinde de devam ettirebilmesinin formülü açıklandı. Buna göre halkımız her yıl yaklaşık 125 milyar Euro ek tasarruf yapması gerekiyor. Bu rakam; her bireyin yıllık 3.200 Euro ya da ayda 266 Euro ek tasarruf yapması demek.

Araştırmaya göre ülkemizde 2016 yılı ortalama yıllık kişi başı emeklilik tasarruf açığına bakıldığında; emeklilik yaşına yakın bir bireyin (60 yaş) yılda 8.000 Euro ek tasarruf yapması gerekmektedir. 20 yaş grubundaki bir bireyin ise 1.000 Euro ek tasarruf yapmasının yeterli olacağı iddia edilmektedir. 2010 yılında yapılan aynı araştırmada ise, ülke olarak yapmamız gereken yıllık ek tasarruf 91 milyar Euro; kişi başına düşen tasarruf açığı ise 2.400 Euro çıkmıştı. Ayrıca, emeklilik yaşına yakın bir bireyin yılda yapması gereken ek tasarruf miktarının 3.200 Euro olduğu raporlanmıştı. 20 yaş grubundaki bir bireyin yapması gereken tasarruf miktarının ise 500 Euro olduğu belirtilmişti.

Ülkemizdeki çalışan kesimin yaklaşık 3’de birinin asgari ücretlilerden oluştuğu ve asgari ücretin ülkemizde 1.300 Türk Lirası olduğu düşünüldüğünde Türk halkının bu tasarrufu nasıl yapabileceği ise merak uyandırmaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.