Ana SayfaEkonomiArayan Google Parayı Buldu

Arayan Google Parayı Buldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İnternet dünyasının en önemli aktörlerinden arama motorları. Bu arama motorlarının başında da hiç şüphesiz “Google” gelmekte. Global çapta her yıl milyarlarca kullanıcıya hitap eden dev arama motoru, bu durumun maddi karşılığını da her geçen yıl artırarak almaya devam ediyor.

Dev arama motoru Google, cirosunu ve karını her yıl katlayarak artırmaya devam ediyor. Herkesin bir şeyler aradığı “Google” aradığını bulmuş görünüyor.

Net Karda Yüzde 20’ye Varan Artış Kaydetti

Google 2016 üçüncü çeyreğindeki net karını yaklaşık yüzde 17 oranında artırdı. Bu artışla şirketin reklam gelirleri 7 milyar dolar seviyesine kadar yükselmiş oldu. Google, geçen senenin aynı döneminde ise 5,8 milyar dolar net kar elde ettiğini duyurmuştu. Yılın sadece bir çeyreğinde arada oluşan bu devasa fark şirketin doğru yolda olduğunun bir göstergesi niteliğinde.

Google’ın 2015 yılının temmuz-eylül döneminde yaklaşık 18,5 milyar dolar gelir elde etmişti. Bu senenin aynı döneminde ise şirketin gelirleri beşte biri aşan oranda artış gösterdi. Şirket yüzde 20,1’lik artışla gelirlerini 22,25 milyar dolar seviyesine taşıdı.

Google reklamdan da kazanmaya ve kazancını katlayarak artırmaya da devam ediyor. Şirket reklam gelirlerini de 2016’nın üçüncü çeyreğinde yüzde 18’e varan oranlarda artırdı.  Bu artışla reklam gelirlerini 20 milyar dolar seviyesine taşımış oldu. Şirketin reklam gelirleri 2015’in üçüncü çeyreğinde 17 milyar dolar noktasındaydı. Reklam gelirlerinin bir yılda gösterdiği artış, reklam pastasından sanal ortamın her geçen gün daha fazla pay almaya başladığının açık bir göstergesi oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.