Ana SayfaEkonomi666 Milyar Dolar Ayaklandı Türkiye’ye Geldi

666 Milyar Dolar Ayaklandı Türkiye’ye Geldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Binali Yıldırım yabancı yatırımcılarla buluştu. Yatırımcı Danışma Konseyi’nde Başbakan Binali Yıldırım yatırımcılara Türkiye’ye güvenmeleri gerektiğini belirtirken, akıllarında ne soru varsa açık açık sorabileceklerini söyledi.

Siyasetçiler ile Türkiye’ye yatırım yapan ya da yapmayı düşünen yerli ve yabancı iş adamları 9.’su düzenlenen Yatırımcı Danışma Konseyi’nde bir araya geldi. İçerisinde Dünya Bankası, Renault, Microsoft gibi firma yetkililerinin de bulunduğu katılımcıların toplam cirosunun 666 milyar dolar olduğu bildirildi.

İş Yapana Kapımız Her Zaman Açık

Yatırımcı Danışma Konseyi Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleşti. Yatırımcılara güven vermek amacıyla “Güven konusunda hiçbir tereddüdünüz olmasın.” diyerek önümüzdeki yılın Türkiye için yatırım yılı olacağını belirtti. Binali Yıldırım yatırımcıların işini kolaylaştırmayı, Türkiye’ye yatırım yapmak için uygun koşullar üretmeyi görev bildiklerini dile getirdi. Ancak bu şekilde yabancı yatırımcılar vasıtası da küresel çapta Türkiye’nin adının duyulacağını sözlerine ekledi. Başbakan yatırımcılara; yatırım yapan, istihdam sağlayan, iş başaran her yatırımcıya Türkiye’nin kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

Başbakan ekonomi politikalarına göre kimi sektörlerin teşvik edileceğini bildirdi. Genellikle katma değer vergileri yüksek olan sektörlerin teşvik edileceğini belirtirken, bu sektörler arasında kimya, lojistik ve bilişim sektörleri de bulunan toplam 7 alan olduğunu bildirdi. Gelecek yıllarda ekonomide yüzde 5’lik bir büyüme planladıklarını bildiren Binali Yıldırım, yüzde 3’ün altında kalan bir büyümenin istihdamı yeteri kadar artıramayacağını belirtti.

Konuşmasında yaklaşık 7 milyar dolarlık bir yatırım olan İstanbul Finans Merkezi hakkında da açıklamada bulunan başbakan, merkezin inşaatı ve kurulması için alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. İstanbul Finans Merkezi’nin önce bölgesel ilerleyen zamanlarda ise küresel çapta işlem yapacağı belirtildi. Finans merkezinin 2020 yılında tamamlanacağını belirten Başbakan Binali Yıldırım; tamamlandığında ise günde yaklaşık 80 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.