Ana SayfaEkonomiKış Saati Uygulaması Borsa İstanbul’u da Etkiledi

Kış Saati Uygulaması Borsa İstanbul’u da Etkiledi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla tüm yurtta saatlerin yeniden düzenlenmesi hakkındaki 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda yer alan “30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması” ibaresi yürürlükten daha önce kaldırılmıştı. 

Bu düzenleme ile birlikte artık ülkemizde sürekli olarak yaz saati uygulanacak ve bu nedenle saatlerde ileri-geri alma işlemi yapılmayacak. Bu Pazar kış saatine geçecek Avrupa ile birlikte ülkemiz kış saatine girmeyerek yaz saatinde kalacak. Bu uygulama Borsa İstanbul’un açılış ve kapanış saatlerinin de değiştirilmesine neden oldu.

Borsa İstanbul Artık 10’da Açılıp 18’de Kapanacak!

Borsa İstanbul yönetimi bu hafta Pazar günü kış saatine geçecek Avrupa ile oluşacak büyük uyumsuzluğu ortadan kaldırmak üzere bir karar aldığını duyurdu. Bu karara göre Borsa İstanbul gelecek haftadan itibaren 30 dakika geç açılıp, 30 dakika geç kapanacak. Halihazırda süren uygulama nedeni ile, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa da yaz saati uygulaması sonlandığında Borsa İstanbul kapanış saati itibari ile ABD piyasalarını tamamen ıskalayacak, Avrupa borsaları ile de eş zamanlı işlem saatleri önemli oranda daralacaktı. Bu durumu dikkate alan Borsa İstanbul yönetimi; yabancı yatırımcının BIST’de işlem yapabilmesi ve işlem saatlerinin yabancı piyasalar ile uyuşması için aracı kurumlara anket yaptırmıştı. Aracı kurumlardan gelen anket cevaplarında Borsa İstanbul’un açılış ve kapanış saatlerinin düzenlenmesi isteği ön plana çıktı. Anket cevaplarını önemseyen Borsa İstanbul yönetimi piyasa aktörlerini rahatlatan bir karara imza attı. Borsa İstanbul önümüzdeki pazartesi gününden başlamak üzere saat 9:30 yerine saat 10:00’da açılacak ve saat 17:30 yerine 18:00 de kapanacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.