Ana SayfaEkonomiBal Gibi Dünya İkincisiyiz

Bal Gibi Dünya İkincisiyiz

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye bal üretiminde dünyada 2. sıraya yükseldi. Ülkemiz 250 bal ormanında; farklı zamanlarda açan çiçeklerle doğal, ilaçsız ve katkısız üretilen bal ile dünya markası olmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de yaşanan dört mevsim, 3 denize kıyımızın olması ve engebeli bir coğrafyaya sahip olmamız tarım sektörünü çeşitlendiriyor. Karadeniz’de yetişen dünyaya ihraç ettiğimiz, çay ve fındık, egede yetişen dünyaca ünlü üzüm ve incir, Akdeniz’de yetişen ve yine ihraç edilen ürünlerden nar, mandalina, portakal gibi ürünlerimiz bulunmaktadır.

Altıncılıktan İkinciliğe Hızlı Tırmanış

Ülkemizde Diyarbakır’da, Ordu’da, Artvin’de, Muğla’da da bal üreticiliği yapılmaktadır. Bal üretiminde de dünyada ünlü olan Türkiye günümüzde ününü artırmakta. Bal üretimi ile ilgili açıklama yapan Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, bal ormanları projelerinin 2010 yılında başladığını belirterek, 2016’dan beri 250 bal ormanı kurulduğunu ve üretimin günden güne arttığını söyledi.

Günümüzde 250 bal ormanı olduğunu ve bu sayının artırılması planlandığını belirten Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez; arıcılıkta dünyada 6. iken bal ormanları kurulduktan sonra dünyada ikinciliğe yükseldiğimizi söyledi. Arıcılığı geliştirmek ve arıcılara hizmet sunabilmek için çalıştıklarını dile getiren İsmail Üzmez; arıcılık yapılan bölgelere farklı çiçekli bitkiler ekildiğini belirtti. Üzmez, doğal bal üretilebilmesi için kimyasal madde ve ilaç kullanılmasının yasaklandığını ve arıcıların uyarıldığı belirtilerek; “İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek her türlü kimyasal ilaçtan arındırılmış bal üretmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye’nin balının bir dünya markası olmasına çok az kaldığı belirtilirken, şuanda dünyada 2. sırada olduğumuzu sözlerine ekledi İsmail Üzmez. Birçok tarım ürününde olduğu gibi kısa zaman sonra Türkiye’nin balda da ilk sıraya yerleşeceği belirtilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.