Ana SayfaEkonomiVadeli Hesaba Uyguladığı Faiz Oranıyla Kazandıran Bankalar

Vadeli Hesaba Uyguladığı Faiz Oranıyla Kazandıran Bankalar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalar Arası Vadeli Mevduat Faiz Oranları Rallisi

Faiz banka veya başka bir finansal kuruma belli bir süreliğini işletmesi için verilen paranın kullanım bedelidir. Kısacası paranın kira bedelidir. Bankalar işletmek için paraya ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlarını da çeşitli faiz oranlarıyla karşılamaktadırlar. Günümüzde bankacılık sektörünün büyümesiyle ve banka sayıların artmasıyla birlikte bankaların paraya ihtiyaçları da artmıştır. Buda bankaları cazip faiz oranlarıyla müşteri kapma yarışına itmiştir. Bu durum birikmiş parası olan ve değerlendirmek isteyenler için bulunmaz fırsata dönüşmüştür.

Bankaların vadeli mevduata uyguladıkları faiz oranı genel olarak %9 ile %13 arasında değişmektedir. Fakat burada şuna dikkat etmelisiniz ki bu aylık olarak kesin kazancınızın mevduatınızın %9 veya %10 değildir. Çünkü bankaların faiz oranları nominaldir yani enflasyon oranından arındırılmamıştır. Basit bir şekilde anlatmak gerekirse enflasyon oranının artması paranızın değerini düşürdüğünden tam olarak faiz oranı kadar kar elde etmiş olmasınız. Bu yüzden karlı bir yatırım için vadeli mevduatların faiz oranlarını inçelerken enflasyon oranını da hesaba kanmanız gereklidir.

Peki, En Çok Faiz Veren Bankalar Hangileri?

Reklamlardan da aşına olduğumuz ING Bank Turuncu Hesap adıyla lanse ettiği faiz oranı ile en çok faiz veren banka konumundadır. Hizmete hoş geldin adıyla sundukları faiz oranı aylık %13dür. Faiz oranının geçerliliği bir yıl kadardır. ING Bank Turuncu hesapta yeni bir yeniliğe gitmiştir. Vadeli hesaplara yeni bir soluk getiren ING Bank Vadeli Hesaplarda kullanmama taahhüdünü kaldırmıştır. Fakat şunu da belirtmemiz gerekir ki ING Bank’ın %13 faizi sadece e-Turuncu Vadeli Hesabı için geçerlidir.

Göze batan diğer yüksek faiz veren banka ise En Paradır. Finansbank güvencesi altında çalışan En Para %11 faiz oranıyla yüksek faiz veren bankalar arasındadır. Şubesiz bankacılık hizmeti veren En Para Finansbank’ın desteğiyle de bankacılık sektörünün cazip bankalarından biri haline gelmiştir.

Diğer Bankaların Faiz Oranları;

Ziraat Bankası İnternet Şube Mevduat Hesabı(9.90)

HSCB e-Mevduat(9.25)

Vakıfbank e-Vadeli Mevduat(%9.00)

Akbank Direkt Serbest Hesap (%11.00)

Halkbank E-Mevduat (%8.75)

Yapı Kredi E-Mevduat (%8.75)

İş Bankası Şubesiz Vadeli Mevduat (%8.40)

Kısaca bir konuya da değinmekte fayda gördük. O da şudur ki günümüzde bankalar internet bankacılığıyla açılan Vadeli hesaplara fazla faiz vermektedir. Banka şubelerinden acılan vadeli hesaplara daha az faiz verilmektedir. Çünkü internet bankacılığı üzerinden yapılan işlemlerden vergi alınmamaktadır.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.