Ana SayfaKredilerİş Bankası Bütün Kredi Faiz Oranlarında İndirime Gidiyor!

İş Bankası Bütün Kredi Faiz Oranlarında İndirime Gidiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş Bankası kredi faizlerinde indirime gitti. Banka konut kredisinde yüzde 0,05 oranında bir indirim uygulayarak faiz oranını aylık yüzde 0,95’ten yüzde 0,90’a düşürdü. Taşıt kredilerinde ise faiz miktarı sıfır kilometre araçlarda yüzde 1,18’den yüzde 1,10’a çekildi. İhtiyaç kredisinde ise oran vadesine göre değişmekle birlikte aylık yüzde 1,20’den 1,15 düzeyine indirildi.

Bankalar hakkında Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve son olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapınan “tefecilik yapmayın” uyarılarının ardından İş Bankası kredilerde ufak da olsa indirime gitti.

İş Bankası Olarak Halkımızın Yanındayız

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali yapılan faiz indirimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Şu anki politikalarının Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap vermediğinden, ülkenin ekonomik açıdan rahatlaması gerektiğinden bahseden Adnan Bali, uluslararası kitabi yöntemlerin şu sıralar Türkiye için uygun olmadığını dile getirdi. Adnan Bali uluslararası makro ekonomi kurallarının ülkenin ihtiyaçlarına göre ulusal anlamda yorumlanması ve birtakım tedbirler alınmasının mümkün olduğunu bildirdi. “Son zamanlarda makro ihtiyati tedbirlerde bir kısım esneklikler görüyoruz.” diyen Bali bu yaklaşımın doğru bir politika olduğunu sözlerine ekledi.

Adnan Bali tedarik zincirinde zor durumda kalan firmalara süre konusunda reel sektörün de yardımcı olması gerektiğinden bahsetti. Ayrıca ülke ekonomisi ile bankacılık sektörünün doğrudan etkileşim içinde olduğunu belirten Bali, yüzde 5 oranında ekonomik büyüme için yüzde 15’lik kredi büyümesi gerektiğini bildirdi.

Adnan Bali uyguladıkları kredi faiz indirimlerinden de bahsetti. Konut kredisinde yüzde 0,95 oranından yüzde 0,90’a; taşıt kredisinde sıfır kilometre araçlar için yüzde 1,18’den 1,10’a; ihtiyaç kredilerinde vade farklılıklarına göre değişmek üzere yüzde 1,20’den 1,15’e; kredi kartlarındaki tavan faiz oranını ise yüzde 2,02’den 1,90’a indirildiğini bildirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.