Ana SayfaEkonomiİngiliz Sterlini Ekim Ayında Dünyada En Çok Değer Kaybeden Para Birimi Oldu

İngiliz Sterlini Ekim Ayında Dünyada En Çok Değer Kaybeden Para Birimi Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz Haziran Ayı’nda Birleşik Krallık’ta (İngiltere) gerçekleştirilen referandum sonucunda halk Avrupa Birliği’nden çıkma yönünde oy kullandı. Halkın genelinin brexit ( Avrupa Birliği’nden çıkış) yönünde oy kullanması sonucu İngiltere’de bütün dengeler değişti.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalması yönünde görüş bildiren ve halkı bu yönde oy vermeye davet eden ülkenin Başbakanı David Cameron, referandumdan istediği sınuç çıkmaması üzerine istifa etti. Bu sonucun kendisine bir güvensizlik ithafı olduğunu değerlendiren David Cameron’un görevi bırakması ile ekonomik dalgalanmalar daha da arttı.

2016’da Sterlin’in 5’te 1’i Eridi!

İngiliz Sterlini, kamuoyu araştırmalarında halkın Avrupa Birliği’nden çıkma yönünde oy vereceğinin görülmeye başlaması ile birlikte erimeye başladı. Referandumdan 2 ay önce, Nisan ayı ile başlayan sterlindeki erime; halk oylamasından tahmin edilen sonucun çıkması ile hızlanarak devam etti. Referandumun yapıldığı Haziran sonunda İngiliz Sterlini on günlük dilimde yerle bir oldu. Haziran ayını yüzde 8’in üzerinde düşüş ile kapatan İngiliz Sterlini bu yılın düşüş rekorunu da kırmış oldu.

Dün itibari ile son bulan Ekim ayına gelinene dek sterlindeki düşüş hız kesmeden devam etti. Ekim ayında ise bu alanda Sterlin tarihinde görülmemiş bir istatistiğe imza attı. Ekim ayı itibari ile dünya üzerinde geçerliliği olan 150 para biriminden daha fazla gerileme kaydeden İngiliz para birimi; Ekim ayında dünyanın en kötü performans gösteren para birimi unvanını almış oldu.

İngiliz Sterlini, bu ay yüzde 6.2 gerileyerek, yüzde 8.1 düştüğü Haziran’dan bu yana görülen en sert düşüşünü gerçekleştirmiş oldu. Nisan ayından beri her ay düzenli olarak değer kaybeden sterlinin; 2016 yılındaki toplam eriyişi yüzde 20’leri buldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.