Ana SayfaEkonomiBalık Yemenin Tam Zamanı: En Bol ve En Ucuz Dönem!

Balık Yemenin Tam Zamanı: En Bol ve En Ucuz Dönem!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçen hafta hava muhalefeti nedeni ile yer yer avlanmaya çıkamayan balıkçılar olmuştu. Bu durum neticesinde balık fiyatları kısa süreliğine de olsa tırmanışa geçmişti. Havaların bu hafta mevsim normallerine göre daha iyi seyretmesi neticesinde bolca avlanan balık, tezgahlardaki fiyatın da düşmesini sağladı.

Av sezonunun başından beri balık tezgahlarında bol miktarda palamut varlığı dikkat çekiyor. Sonbahar’ın gelişi ile birlikte avlanan palamut sayısının giderek azalması hatta bu dönemlerde artık bitmesi beklenmekteydi ancak bu sene öyle olmadı.

Marmara’da Hamsi, Karadeniz’de Palamut Yoğun!

Geçtiğimiz hafta Karadeniz’de yaşanan hava muhalefeti nedeniyle balık avına çıkamayan balıkçılar bu hafta mesaiye başladı. Bu dönemde hala ağlarına palamut takılmasının şaşkınlığını yaşayan balıkçılar bir yandan da bunun sevinci içerisindeler. Mevsimsel değişkenlikler ve hava koşulları nedeni ile Marmara Denizi’nde lüfer tarafından yolu kesilen palamut, her sene izlediği rotayı izleyemedi. Bu nedenle Ege’ye ve oradan da Akdeniz’e geçemeyen palamut, önce balıkçıların ağına oradan da sofralarımıza gelmeye devam ediyor. Palamut da yaşanan bu bolluk fiyatlara da yansımış durumda. Palamudun tanesi tezgahlarda 7-8 liradan satılmakta.

Hamsi ise bu dönemde Karadeniz’e nispeten Marmara Denizi’nde daha çok avlanmakta. Hamsi açısından da yoğun ve bereketli bir yıl yaşandığını vurgulayan balıkçılar vatandaşların en ucuz ve en kaliteli balık yiyebilecekleri dönemden geçildiğine vurgu yapıyorlar. Hamsi’nin kilosu ise balıkçı tezgahlarından 5 lira civarında satılmaktadır. Av sezonu bitip ürünler pahalanmadan omega kaynağı balık tüketmek hem ekonomik hem de sağlıklı bir tercih olacak gibi görünmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.