Ana SayfaEkonomiYabancı Kuruluşlardan Dolar Tahmini: Kısa Vadede Dolar 3,20 Lirayı Aşacak!

Yabancı Kuruluşlardan Dolar Tahmini: Kısa Vadede Dolar 3,20 Lirayı Aşacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerikan Dolar’ının yükselişi durdurulamıyor. Adeta her gelişmenin ardından yeni bir rekor kıran Amerikan Doları’nın; yabancı fon kuruluşları tarafından yükselişinin daha da devam edeceği tahminleri yapılmaktadır. Amerikan Doları 28 Ekim günü 3.1273 seviyesi ile tarihi zirveyi gördü.

Dün Merkez Bankası’nın yaptığı hamle ile ateşi bir nebze olsun dindirilen Amerikan Doları 3,10 liranın hemen altına doğru gevşedi. Ancak kurdaki asıl yönelmenin bu hafta açıklanacak olan Ekim ayı TÜFE verisi ve imalat verileri sonucunda gerçekleşeceği bildirilmektedir. Yabancı fon kuruluşları ise maalesef bu konuda umutlu değil.

Morgan Stanley ve BNP Paribas: Dolar’ın Hızı Düşmeyecek!

Dünyanın en büyük fon kuruluşlarından olan Morgan Stanley; Türkiye’de ekonomik verilerin zayıf olduğunu ve siyasi belirsizliğin sürdüğünü kaydetti. Devam eden başkanlık tartışmalarının ve idam söylemlerinin Türkiye’yi Avrupa Birliği hedefinden uzaklaştırmakta olduğunu iddia etti. Global çapta gelişmekte olan ülke para birimleri zaten Amerikan Doları karşısında hızla erimekte. Morgan Stanley; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın idam cezasına ilişkin sözlerinin Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerine yansımalarının Türk lirasının benzer para birimlerinden dahi fazla değer kaybetmesine neden olduğu yorumunda bulundu.

Bir başka önemli fon kuruluşu olan BNP Paribas da benzer şekilde Türk lirasında düşüş ön görüyor. BNP Paribas; özellikle Türkiye’de çevresel faktörlerden dolayı ihracat ve turizm sektörlerinde büyük daralmalar olacağını tahmin ediyor. Irak’da yaşanan karışıklıklar ve Musul Operasyonu, Suriye’de yaşanan iç savaş Türk ihracatını ve turizmini baskılayan etmenlerin başında geliyor. Her iki kuruluşa göre de Amerikan Doları yakın gelecekte 3,20 lirayı bulabileceği yorumunu yapıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.