Ana SayfaEkonomiKöfte Savaşlarında Dev Fatura!

Köfte Savaşlarında Dev Fatura!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sultanahmet Gıda 635 bin lira manevi, 5 bin lira da maddi tazminata mahkum oldu. Sultanahmet Köftecisi isminin asıl sahibi Tezcan ailesi, Sultanahmet Gıda’ya açtığı davada haklı bulundu ve 200’den fazla şubesi olan Sultanahmet Gıda’ya tabelaları indirmesi için ihtarda bulundu.

106 yıldır sektörün önde gelen kuruluşu olan Sultanahmet Köftecisi 1920 yılında kuruldu. “Turan Kebapçısı” adıyla kurulan Sultanahmet Köftecisi Seracettin Efendi tarafından kuruldu. Daha sonra adı değişerek “Halk Kebapçısı” oldu. Mehmet Seracettin Tezçakın 3. kuşakta köfteciliği devralarak isim değişikliğine gitti. 1982 yılında Sultanahmet Köftecisi olarak değiştirilen kebapçının adı günümüze de bu şekliyle ulaştı.

Yerel Mahkeme’yi Kazandı, Dava Yargıtay’a Taşındı!

Bilindiği üzere Sultanahmet Köftecisi kendilerinin taklidi olduğunu iddia ettikleri Sultanahmet Gıda’ya isim hakkı için dava açmışlardı. Tezcan ailesi (Elit Gıda) Sultanahmet Köftecisinin gerçek sahiplerini olduklarını belirtiyor. Dava da Tezcan Ailesi lehine sonuçlandı. Dava sonucuna göre Sultanahmet Gıda’nın 632 bin lira manevi tazminat, 5 bin lira da maddi tazminat ödemesine hükmedildi.

Dava sonucuna göre Tezcan ailesi Sultanahmet Gıda’ya tabelaları indirmesi için uyarıda bulundu. Sultanahmet Gıda’nın franchise verdiği 200’ü aşkın dükkanın tabela indirmesi bekleniyor. Sultanahmet Gıda ise Yargıtay kararı onamadan tabelaları indirmemekte kararlı. Mehmet Tezcan’ın yaptığı açıklamaya göre Sultanahmet Köftecisi en çok taklit edilenlerden biri. Mehmet Tezcan; taklit olduğu iddia edilen Sultanahmet Kötfecisi’nin 100 milyon lirayı aşkın pazar boyutu bulunmakta olduğunu belirtti. Yargıtay’dan nasıl bir sonuç çıkacağı merakla beklenmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.