Ana SayfaEkonomiPakistan’ın Dev Beyaz Eşyacısı Artık Arçelik’in!

Pakistan’ın Dev Beyaz Eşyacısı Artık Arçelik’in!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de beyaz eşya sektörünün devlerinden olan, yüzde yüz Türk malı üretim yapan Arçelik, bir Pakistan firması olan Dawlance’i 243 milyon dolara satın alıyor. Koç Holding iştirakinde bulunan Arçelik, Hollanda’daki bağlı ortaklığı Ardutch B.V tarafından ödenecek söz konusu bedelle Dawlance’i bünyesine katacak.

Dawlance Pakistan’ın dayanıklı ev aletleri üreten önde gelen markalarından biri. Koç Holding bünyesinde bulunan Arçelik büyüme hedeflerine binaen Pakistan’ın en iyi markalarından biri olan Dawlance’ı bünyesine katıyor.

Dev Satışta Rakam 243 Milyon Dolar!

Arçelik’in Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre; Pakistan’da Dawlance markasıyla üretim ve satış yapan şirketlerinin satın alınmasına ilişkin sözleşmede geçen bütün şartların yerine getirildiği bildirilmiştir. Nihai satın alma bedelinin 243 milyon dolar olması konusunda karara varılmıştır. Bu karar, satıcılarla şirketlerin net borçluluk seviyeleri dikkate alınarak fiyat düzeltmesi ve faaliyet gösterilen gayrimenkullerin devralınması için ödenen miktarlar göz önünde bulundurularak verilmiştir. Arçelik Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı bir diğer açıklamada ise Hollanda’da yerleşik ve yüzde yüzüne sahip olunan Ardutch B.V’nin ödemeyi gerçekleştirdiği belirtilmiştir. Konu ile ilgili açıklama şu şekildedir: “Şirketimiz yönetim kurulu tarafından, Hollanda’da yerleşik ve yüzde yüzüne sahip olduğumuz bağlı ortaklığımız Ardutch B.V.’nin yapacağı 222 milyon euro tutarındaki sermaye artışının tamamına nakden ve bu tezyidle ilgili işlemleri yapması için şirket yönetimine yetki verilmesine karar verilmiş olup, ilgili ödeme işlemi bugün gerçekleştirilmiştir.”

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.