Ana SayfaSağlıkBoy Kısalığı Kaderiniz Olmasın!

Boy Kısalığı Kaderiniz Olmasın!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bazen genetik olan bazen de farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan boy kısalığı ve uzuv bozukluğu günümüzde teknolojinin gelişmesiyle de başarılı cerrahi yöntemler ve buna bağlı başarılı sonuçlar alınıyor.

Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan boy kısalığı ve uzuv bozukluğu özellikle toplum içinde kişilerin diğer kişilerden kendilerini farklı hissetmelerine neden oluyor. Ve kimi zaman bu durumdan rahatsızlık duymalarına yol açıyor. Ayrıca yaşam kalitesini de önemli ölçüde etkiliyor. Dünya da ve ülkemizde uzun yıllardır bu konular ile ilgili çalışmalar yapılmakta çok gelişmiş cerrahi yöntemler uygulanmaktadır.
 
BOY UZATMA YA DA UZUV DÜZELTMEDE HANGİ CERRAHİ YÖNTEMLER UYGULANMAKTADIR?
 
Boy uzatmada tarihten günümüze çok farklı cerrahi yöntemler uygulanmaktadır ancak günümüzde ise en sık kullanılan yöntem distraksiyon ostegenezi tercih edilmektedir. Bu yöntem de aşamalı traksiyon yöntemi ile birbirinden ayrılan kemik bölümleri arasında meydana gelen yeni kemik oluşumunu ifade etmektedir.
Bu yöntem vücudun birçok yerinde rahatlıkla kullanılabiliyor ancak özellikle uzun kemiklerde yüz ve el kemiklerinde uygulanmaktadır. Bu yöntemi geliştiren hekim ise Rus cerrah Cavriel Ilizarov’dur.  Ülkemizde kol-bacak eşitlemesi ve yine kol bacakta oluşan şekil bozukluğu düzeltilmesi, kaynama zorluğu ve kırık tedavisinde distraksiyon ostegenezi kullanılmaktadır.
Distraksiyon ostegenezi yöntemi için şunu belirtmeliyiz ki başka bir yerden kemik alınması ya da sentetik kemiğe ihtiyaç duyulmuyor. Bundan dolayı daha kolay ve diğer tedavilere göre daha ucuz bir yöntemdir. Tamamen normale yakın sağlıklı bir kemik elde ediliyor. Herhangi bir enfeksiyon riski taşımadığı gibi mevcut enfeksiyonları da engelliyor. Distraksiyon ostegenezi yavaş yavaş uygulanıyor ve çevresindeki yumuşak dokulara zarar vermediği gibi uyumu da daha kolay oluyor.  Özellikle genç yaşta bu yönde bir rahatsızlığı bulunan kişilere uygun bir tedavi yöntemi olmakla birlikte estetik ve fonksiyonel de bir yöntemdir.
 
KAÇ YAŞINDAN İTİBAREN UYGULANABİLİR?
 
Distraksiyon ostegenezi dört yaşından itibaren başka bir sağlık sorunu olmayan çocuklardan başlayarak uygulanabilir. Eğer uzuv kısalığı için tercih edilecekse kaç operasyon yapılacağı hesaplamalara ve kısalığa bağlı olarak değişmektedir. Kısalık çok fazla ise özellikle çocuklarda on yaş altı ve on yaş üstü olarak iki aşamalı olarak yapılıyor.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.