Ana SayfaEkonomiTüpraş’tan 9 Ayda Net 1 Milyar Lira Kar!

Tüpraş’tan 9 Ayda Net 1 Milyar Lira Kar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tüpraş 2016 yılında düşük seyreden petrol fiyatlarına rağmen karlılığını artırmaya devam ediyor. Şirket; yılın ilk dokuz ayında, geçen yıla göre satışını da yüzde 8 oranında artırmayı başardı.

Petrol fiyatlarının global çapta 2015 yılından daha düşük seyretmesi ve dolar kurundaki önlenemez artışa karşın Tüpraş satış miktarını artırarak bu göstergelere direnmeyi başarmıştır.

Güçlü Sermaye Yapısı ve Gelişim Düzeyinin Önemine Vurgu Yapıldı!

Tüpraş tarafından yılın ilk 3 çeyreğine yönelik yapılan değerlendirme kamuoyuna yazılı bir açıklama ile duyuruldu. Ocak- Eylül arası 9 aylık dönemi kapsayan bu değerlendirmede şirketin durumu kamuoyu ile paylaşıldı.

Şirketten yapılan açıklamada; Tüpraş’ın 2016’nın ilk 9 aylık döneminde rafinerilerini tam kapasite kullanarak, satışlarını geçen yıla göre yüzde 8 artırdığı belirtildi. Yaklaşık 1 milyon 750 bin ton artışla bu senenin ilk 9 ayında toplam satış rakamı 22,5 milyon ton olarak gerçekleştiği vurgulanmıştır. Şirket devam eden güçlü iç talep ile yurtiçi satışlarını da yüzde 15 oranında artırdığını duyurmuştur. 2 milyon 351 bin ton olarak gerçekleşen iç talep artışı şirkete ivme kazandırmıştır.

Tüpraş’tan yapılan açıklamanın devamında; tüm bu artışlara rağmen, petrol fiyatlarının geçen yılın çok aşağısında olmasının etkisiyle satış hasılatı 2015 yılının altında gerçekleştiği açıklandı. 2016 yılının ilk 9 aylık döneminde şirket 1 milyar 501 milyon TL faaliyet karı elde ettiğini duyurdu. Tüpraş; konsolide vergi öncesi karını 1 milyar 48 milyon lira, net dönem karını ise 990 milyon lira olarak açıklamıştır. 2016 yılı 9 aylık dönemde toplam 202,7 milyon dolar yatırım harcaması gerçekleştiren Tüpraş’ın, son 10 yılda 5,5 milyar dolara ulaşan yatırım miktarı ile gelişimini sürdürdüğü vurgulanmıştır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.